El Govern d’Andorra i Ski Andorra han celebrat aquest dissabte 1 de març el Dia de la seguretat a les pistes amb l’objectiu de sensibilitzar els esquiadors de les ‘normes de comportament bàsiques’ que cal seguir durant la pràctica d’aquest esport, com ha assenyalat la directora de Ski Andorra, Marta Rotés. La necessitat de controlar la velocitat o d’esquiar en pistes adequades al nivell de cada persona són les que més cal destacar, segons Rotés, ja que encara que semblin evidents no tothom n’és conscient.

Una desena d’informadors han repartit uns llibrets sobre la seguretat a les pistes amb cinc recomanacions concretes per recordar als esquiadors: utilitzar el casc, respectar la senyalització de les pistes, triar les pistes en funció del nivell de cada persona, controlar la velocitat i respectar l’esquiador de baix. D’aquestes, la regulació de la velocitat i la tria de les pistes són les que més s’han remarcat, segons ha explicat la directora de Ski Andorra, Marta Rotés.

‘Són coses que semblen molt evidents en l’esquiador que hi està acostumat però quan els informadors ho explicaven, els estaven agraïts i reconeixien que alguna norma no la coneixien’, ha apuntat Rotés.

Per exemple, actualment amb els desembragables de sis places es pot arribar fàcilment a tot arreu però a vegades els esquiadors arriben a llocs que no són adequats pel seu nivell, ha exposat la responsable de Ski Andorra.

Per aquest motiu han volgut informar tant als peus dels remuntadors com a les taquilles per arribar al màxim de gent possible. ‘Ens pensem que tothom ho sap, però hi ha clients que venen amb amics i és la seva primera vegada’, ha admès.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada