Les Jornades europees del patrimoni són un dels esdeveniments anyals més importants que se celebren arreu d’Europa des de l’any 1991, amb el lema Europa: un patrimoni comú, tot i que l’origen es remunta a l’any 1984, amb la primera jornada de portes obertes organitzada pel Ministeri de Cultura francès. Andorra hi pren part des de fa 24 anys, de forma ininterrompuda.

Les Jornades europees del patrimoni són un dels esdeveniments anyals més importants que se celebren arreu d’Europa des de l’any 1991, amb el lema Europa: un patrimoni comú, tot i que l’origen es remunta a l’any 1984, amb la primera jornada de portes obertes organitzada pel Ministeri de Cultura francès. Durant un cap de setmana del mes de setembre, milions de persones visiten un nombre considerable de monuments i de llocs històrics, ja siguin públics o privats, que obren les portes al públic per aquesta ocasió. Aquesta iniciativa conjunta del Consell d’Europa i de la Unió Europea aplega els 50 estats part del Conveni cultural europeu, els quals hi participen activament.

Més enllà de voler incidir en la dimensió europea del patrimoni, les Jornades europees tenen l’interès de difondre el patrimoni que habitualment està tancat al públic. L’èxit d’aquest esdeveniment radica en l’estreta col·laboració entre institucions governamentals, ONG, associacions, voluntaris i propietaris particulars.

Andorra hi pren part des de fa 24 anys, de forma ininterrompuda.

Durant tot el cap de setmana, els museus i els centres d’interpretació d’Andorra obriran de forma gratuïta en els horaris habituals

Instal·lacions culturals que participen en les Jornades europees de patrimoni: Museu de la Moto, Casa Cristo, MW Museu de l’Electricitat, Museu Nacional de l’Automòbil, Centre d’Interpretació de la Natura, Centre d’Interpretació del Comapedrosa, Casa de la Vall, Casa d’Areny-Plandolit, Museu Postal, Casa Rull, Farga Rossell, Andorra Romànica, Museu World Champions 99, Museu del Perfum, Museu del Tabac, Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), Museu La Massana Còmic i mina de Llorts.

Consulteu aquí el programa complet de les Jornades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada