Andorra assisteix a la Conferència de la UNECE centrada en l’envelliment de la societat

La  Secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, assisteix a la Conferència Ministerial de la Comissió Econòmica per Europa de les Nacions Unides (UNECE) centrada en l’envelliment de les persones que des d’ahir i fins demà se celebra a Lisboa.

La conferència aborda més concretament la sostenibilitat de la societat per a totes les edats i compta amb la participació d’experts internacionals i de representants governamentals europeus. Avui al matí, s’ha celebrat la inauguració de la sessió plenària amb diferents intervencions, entre elles de la secretària executiva de la Comissió Econòmica per Europa, Olga Algayerova; i del president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa. Precisament, en el marc d’aquesta primera sessió de treball, la Secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, ha mantingut una breu trobada amb el president lusità així com amb el seu ministre de Treball, Solidaritat i Seguretat Social, José Antonio Vieira de Silva, qui han agraït a Fenoll la presència d’Andorra en aquesta conferència internacional i han recordat la recent visita a Andorra de Rebelo de Sousa, durant la qual va copsar personalment la important i integrada comunitat lusitana resident al Principat.

Al llarg del dia, el treball s’ha centrat entorn de 3 temàtiques principals: saber beneficiar-se dels valors que aporta la gent gran, la prolongació de la vida professional d’aquest col·lectiu, i l’envelliment en dignitat.

Demà al matí, la Conferència Ministerial de la Comissió Econòmica per Europa de les Nacions Unides continuarà amb reunions i debats amb participació de ministres i de representants de la societat civil, i amb 2 taules rodones ministerials. Ja per la tarda s’adoptarà la Declaració ministerial que ha de contemplar les prioritats marcades per continuar implementant l’estratègia regional d’execució del Pla internacional d’Acció de Madrid referent a l’envelliment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.