Andorra aporta 75.000 euros a un projecte d’UNICEF a Bhutan

El Govern ha aprovat, a proposta de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, una contribució voluntària de 75.000 euros a favor del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) i que s’emmarca en l’acord de cooperació entre el Govern i aquesta entitat. Els diners són, en realitat, el segon pagament d’una contribució de quatre anys amb un valor total de 300.000 euros i que es destinen al projecte “assolir serveis sanitaris inclusius per als infants amb discapacitats a Bhutan”.

La signatura d’aquesta col·laboració es va fer al maig del 2018 i acordava una contribució anual per part de l’executiu fins al 2021. Entre els objectius del projecte hi ha dotar d’un sistema operatiu de detecció precoç per als infants amb discapacitat a totes les instal·lacions bàsiques de salut que hi ha als 20 districtes d’aquest país, situat al sud d’Àsia. També equipar de fisioterapeutes la trentena d’hospitals perquè puguin respondre a les necessitats d’aquests infants o que els tres centres de referència del país puguin oferir cures especialitzades pels nens que pateixen alguna discapacitat.

En total es beneficien d’aquest projecte 85.000 infants de fins a 5 anys, que podran utilitzar el servei d’avaluació precoç, 11.000 embarassades i les famílies amb petits que tinguin alguna afectació ja diagnosticada.