Andorra adapta els pagaments electrònics a la normativa europea

El consell de ministres ha aprovat el Reglament dels serveis de pagament i el diner electrònic, pel qual s’incorporen a l’ordenament jurídic andorrà determinades normes europees en l’àmbit dels serveis de pagament i l’emissió de diner electrònic.

També s’ha aprovat el Reglament relatiu a normes aplicables als proveïdors de serveis de pagaments, principalment, mesures per facilitar l’automatització de pagaments transfronterers entre el Principat d’Andorra i els estats membres de la Unió Europea, així com els requisits tècnics per a les transferències i domiciliacions de pagaments en euros en el marc de la zona única de pagaments en la moneda única europea.

Tots dos s’emmarquen en l’Acord Monetari i es desprenen de la Llei dels serveis de pagament i el diner electrònic, aprovada pel Consell General el mes de maig. L’aprovació dels reglaments és un pas més que amb altres textos legals ha de permetre que Andorra sigui a principis de l’any vinent, un país SEPA.

La Single Europe Payments Area (SEPA) és una zona dins la qual qualsevol ciutadà, empresa, entitat o administració pot efectuar pagaments i rebre cobraments en euros en les mateixes condicions i amb els mateixos drets i obligacions, independentment del lloc dins de l’eurozona on es realitzin.

Cinca també s’ha referit a la seva comparexença aquest dimecres a la comissió legislativa de Finances del Consell General per explicar els projectes de Llei de solvència, liquiditat i supervisió i el de conglomerats financers. El ministre creu que es podran aprovar el mes vinent i que posteriorment es podran presentar els projectes legislatius de resolucions bancàries i el de serveis de pagament.