Andorra la Vella serà l’escenari aquest dissabte de la Reunió del Comitè Executiu de la Unión de Ciudades Capitales Iberoamericanas (UCCI). Una desena de ciutats capitals amb els seus màxims responsables al capdavant, participaran en una sessió que tindrà lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Per primera vegada, el Principat acollirà la reunió d’un òrgan de govern d’un organisme iberoamericà.

Durant la reunió es durà a terme la presentació de l’Informe Econòmic de la Secretaria General de la UCCI corresponent al 2014 i la projecció per al 2015. A més, els vicepresidents de la UCCI informaran sobre les activitats realitzades i la programació prevista per als propers mesos, i també es donarà a conèixer la proposta de programa d’activitats de la UCCI fins a la propera reunió del Comitè Executiu. La trobada també servirà per conèixer la proposta dels copresidents sobre la Secretaria General de la UCCI. Finalment, la reunió del Comitè Executiu aprovarà la seu i la data de la XVII Assemblea plenària de la UCCI prevista per al 2016.

La cerimònia d’obertura tindrà lloc a les deu del matí i comptarà amb les paraules de benvinguda del cònsol major d’Andorra la Vella, i de les copresidències de la UCCI que ostenten els ajuntaments de Buenos Aires i Madrid. En el primer cas, el representant argentí serà el subsecretari de Relacions Internacionals i Institucionals, Fulvio Pompeo, i pel que fa a la capital espanyola, la representació recaurà en la delegada de l’àrea de govern del portaveu, coordinació de la Junta de Govern i Relacions amb el Ple, Rita Maestre.

La Paz i San José estaran representats pels seus alcaldes, Luis Revilla, i Sandra García, respectivament. De Lisboa hi acudirà el regidor Carlos Manuel Castro i de Mèxic la directora de cooperació bilateral, Arlette Cortés. Pel que fa a la ciutat de Montevideo estarà representada per l’intendent Daniel Martínez, i de Quito hi acudirà el director metropolità de Relacions Internacionals, Cristian Espinosa. Finalment, Santo Domingo estarà representada per la secretària tècnica Sina del Rosario Cabral.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada