500-raonsLa Biblioteca Nacional (Casa Bauró) acollirà la presentació del llibre de David Pagès i Cassú 500 raons per parlar català. L’acte, organitzat per Curbet Edicions amb la col·laboració del Servei de Política Lingüística, tindrà lloc el dimecres 6 de novembre a les vuit del vespre i anirà a càrrec de Joaquim Torres Pla, sociolingüista, i de l’autor de l’obra.

500 raons per parlar català és un recull de 500 citacions sobre la llengua catalana –encoratjadores, entusiàstiques, positives– de persones d’àmbits molt diversos, la majoria ben conegudes, d’arreu dels territoris de parla catalana. Les citacions estan extretes de mitjans de comunicació i de llibres. El pròleg és del poeta Carles Duarte.

Les citacions que hi apareixen busquen, sobretot, promoure l’ús de la llengua catalana i, al mateix temps, argumentar, defensar i visualitzar quatre grans qüestions:

a) En primer lloc, explicar per què és tan important una llengua per a un poble i, és clar, per què és tan important el català per als territoris de parla catalana.

b) En segon lloc, la diversitat d’autors que hi ha busca visualitzar que la llengua és un patrimoni col·lectiu, comú, ben especial, independentment d’àmbits professionals, ideologies, procedències, religions… i, al mateix temps, de tots els territoris on es parla.

c) En tercer lloc, busquen donar arguments per fer la llengua atractiva a tothom, de manera especial a dos col·lectius molt importants per al seu futur: els nouvinguts i els joves. Hi ha, també, citacions de persones nouvingudes, el testimoni de les quals és d’igual manera captivador, interessant i suggestiu.

d) Finalment, ajudar, col·laborar i contribuir a crear un estat d’ànim positiu, optimista i esperançat en relació amb la llengua catalana i al seu futur.

David Pagès i Cassú és llicenciat en filologia catalana. Comparteix la tasca docent amb les d’activista cultural i escriptor. El fil conductor de totes aquestes facetes és la voluntat de donar a conèixer Catalunya, els seus prohoms i els seu millors atributs.

Col·labora periòdicament amb el Diari de Girona i té articles i entrevistes publicats a les revistes Cavall Fort, Escola Catalana, Llengua Nacional i Serra d’Or, entre d’altres.

És autor de quatre llibres, dos de narracions (Històries de l’avi Abdon i Històries de casa nostra) i dos d’articles (Batecs d’un poble i Un país que fa camí) i actualment és el president dels Amics Gironins de Verdaguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada