Aquesta tarda s’ha presentat en roda de premsa la desena edició del Congrés de neu i muntanya, que tindrà lloc del 21 al 23 de març del 2018 sota el títol “Configurant el futur de l’hospitalitat en destinacions de muntanya”. L’esdeveniment,  que té una periodicitat biennal i cada edició s’organitza en una parròquia diferent, celebra aquest any el vintè aniversari. Va ser el 1998 quan la parròquia d’Escaldes-Engordany va liderar el projecte per primer cop. Vint anys després, torna a ser l’amfitriona.

La trobada pretén reunir un ampli ventall de professionals del sector turístic, des dels responsables de la gestió d’una destinació turística de muntanya fins als empresaris del sector dels allotjaments.

Els temes que es tractaran durant aquests dies són el reposicionament dels allotjaments turístics, els reptes de l’hospitalitat, l’impacte de les noves plataformes de serveis turístics, la intel·ligència artificial o la formació i la capacitació com a elements clau per assolir l’èxit d’una destinació, entre molts d’altres.

Per altra banda,  el ministre de Turisme, Francesc Camp, i la cònsol major d’Escaldes- Engordany, Trini Marín, han informat de la renovació de Christopher Hinteregger, donada la seva experiència en el sector, com a director científic del Congrés.

Més de 400 participants i una trentena de professionals

El Congrés és una iniciativa dels set comuns, l’Organització Mundial de Turisme (OMT) i el Govern d’Andorra, i s’organitzarà en sis sessions de taules rodones, que se celebraran els dies 21 i 22 de març al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. El divendres 23 de març s’ha previst una jornada tècnica que inclourà una visita als nous espais d’ActuaTech a Caldea-Inúu i diverses activitats lúdiques. 

Aquesta edició comptarà amb la participació d’una trentena de ponents internacionals,  i l’objectiu és superar els 400 assistents assolits en l’edició anterior. 

La inauguració del Congrés serà a càrrec d’Antoni Martí, cap de Govern d’Andorra; Zurab Pololikashvili, secretari general de l’OMT, i Trini Marín, cònsol major d’Escaldes-Engordany. 

Coincidint amb la presència d’Andorra a la Fira internacional del turisme (FITUR), es donarà a conèixer la celebració del Congrés mundial de turisme de neu i muntanya 2018.

A finals de gener, l’OMT organitzarà a la seva seu a Madrid la tradicional roda de premsa.

Congrés de neu i muntanya

El Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya és una iniciativa dels set comuns i del Govern d’Andorra, juntament amb l’Organització Mundial de Turisme, amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Té una periodicitat biennal i l’organitzen els comuns de manera rotatòria.

 Foto: SFG