Andorra acull dimecres vinent una trobada d’experts per debatre sobre el canvi climàtic

Amb l’objectiu de debatre i posar en comú el coneixement i la recerca del canvi climàtic al Pirineu, el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra de l’Institut d’Estudis Andorrans (Cenma-IEA) amb la col·laboració de la Universitat de Saragossa (Unizar), líder del projecte, i altres socis organitzen dimecres 31 de gener una jornada de treball en què hi prendran part diferents especialistes. Aquesta trobada s’emmarca en el projecte ‘Climpy’, que té com a finalitat conèixer l’evolució i les tendències del clima al Pirineu.

Andorra acollirà, el 31 de gener, el primer ‘workshop’ del projecte ‘Climpy’ que tractarà sobre les bases de dades climàtiques al Pirineu. La jornada de treball està organitzada pel Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra de l’Institut d’Estudis Andorrans (Cenma-IEA) amb la col·laboració de la Universitat de Saragossa (Unizar), líder del projecte, i altres socis. L’esdeveniment serà un punt de trobada i discussió de diferents especialistes en la generació i tractament de dades climàtiques en zones de muntanya destinada als possibles usuaris dels resultats del projecte. L’objectiu de la trobada és debatre i posar en comú el coneixement i la recerca del canvi climàtic al Pirineu.

El projecte ‘Climpy’ té com a finalitat conèixer l’evolució i les tendències del clima als Pirineus en el context del canvi global, a través de la unificació i homogeneïtzació de la informació existent, del desenvolupament d’indicadors climàtics, de projeccions futures i també preveu elaborar propostes estratègiques d’adaptació dels sectors afectats. Rep un cofinançament Feder a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (Poctefa 2014-2020), i d’un ajut del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern en el cas del Cenma-IEA.

Les ponències seran presentades pels socis del projecte: la Universitat de Saragossa (Unizar), el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), MétéoFrance (MF), l’Agència Estatal de Meteorologia d’Espanya (Aemet), el Centre d’Etudes Spatiales de la Biosphère (Cesbio), l’Institut Pirenaic d’Ecologia (IPE) i el Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (Cenma-IEA). Com a associat hi participarà l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC), com també altres projectes vinculats a aquest observatori.

TOTES LES NOTÍCIES