Andorra aconsegueix reciclar el 50% dels residus dos anys abans del previst

El 2018, el servei de recollida selectiva va col·lectar el 50% dels residus, entre vidre, plàstic i paper cartó. Unes xifres amb les quals el Govern assoleix els objectius marcats al Pla nacional de residus dos anys abans del previst.

Segons la ministra de Medi Ambient en funcions, la recollida de vidre va augmentar un 30% respecte de l’any passat.

També va augmentar la xifra de materia orgànica, que va assolir les 1.000 tones. El ministeri atribueix les xifres a l’èxit de la campanya de conscienciació porta a porta i a les inspeccions dutes a terme a establiments relacionats amb la restauració i l’hoteleria, informa RTVA.

La ministra de Medi Ambient en funcions, Sílvia Calvó, celebra aquest 50% perquè “era l’objectiu que ens havíem plantejat el 2020 i ho hem aconseguit el 2018, dos anys abans”.

Nous contenidors per a piles i mòbils a Agentas

Calvó ho ha fet públic en l’acte de lliurament de contenidors per a piles i telèfons mòbils a Agentas, el programa d’integració laboral de l’Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell.

Els usuaris del centre van recollir l’any passat 7,3 tones de piles, una tendència que esperen que vagi a l’alça.

El director dels serveis Sociolaborals de l’escola, Òscar Fernández, posa en relleu “que per a les persones amb discapacitat la feina és un puntal a la vida, els dona estabilitat i els ajuda a millorar en tot”.

A partir d’avui, comptaran amb 69 contenidors nous que serviran per ampliar els punts de recollida, responent a la demanda dels comerciants i substituir els recipients malmesos pel pas del temps.

TOTES LES NOTÍCIES