Andorra aconsegueix la plata al campionat dels Petits Estats d’Europa d’Escacs

Els escaquistes andorrans mostrant els trofeus
Els escaquistes andorrans mostrant els trofeus. Foto: FEVA

La selecció andorrana ha quedat sots-campiona al torneig dels Petits Estats d’Europa d’Escacs després de vèncer Xipre, que anava segon a la classificació, per 3 a 1. Els representants de la selecció, acompanyats pel president de la Federació d’Escacs de les Valls d’Andorra (FEVA), Francesc Rechi, han recollit aquesta nit el guardó mentre que Illes Fèroe es va endur l’or.

La darrera ronda del campionat es va iniciar a les 14.30 hores i la selecció andorrana va ser l’última en acabar amb les partides dels Mestre FIDE Felipe Porras i Raúl Garcia que van durar més de cinc hores. Les victòries van arribar de la mà de Serni Ribera (2070) contra el Mestre FIDE Paris Klerides (2075) i del Mestre FIDE Raúl Garcia (2094) a Alexandros Isaakidis (2147) mentre que els dos primers taulers, el Gran Mestre Òscar de la Riva (2466) i el Mestre FIDE Felipe Porras (2326) van fer taules amb els Candidats a Mestre Konstantinos Michaelides (2292) i Ioannis Damianou (2130), respectivament.

En aquest sentit, cal destacar l’actuació del jove Serni Ribera, que ha estat, amb 7,5 punts de 9 possibles, el jugador amb millor actuació al torneig juntament amb  l’escaquista d’Illes Fèroe Luitjen Akselsson Apol, que ha aconseguit els mateixos punts.

TOTES LES NOTÍCIES