Andorra acollirà l’any vinent l’Olimpíada Matemàtica Nacional Espanyola

Andorra acollirà l’any vinent la XXIV Olimpíada Matemàtica Nacional Espanyola. Es tracta de la segona vegada que el país organitzarà aquest esdeveniment, que durant cinc dies portarà al país seixanta alumnes seleccionats de tota Espanya i una vintena de professors. La notícia s’ha donat a conèixer durant la presentació de la XXIII Olimpíada de Matemàtiques d’Andorra, en la qual participen enguany 54 alumnes dels tres sistemes educatius que competiran per anar a l’Olimpíada a nivell espanyol, que enguany tindrà lloc a Vitoria. L’acte està organitzat per la Conselleria d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya, el Departament de Matemàtiques de l’Institut Espanyol i compta amb el patrocini de MoraBanc.

A finals de juny de l’any vinent Andorra acollirà l’Olimpíada Matemàtica Nacional Espanyola, un esdeveniment que ja va celebrar-se a Andorra l’any 1993. Per dur a terme el certamen, caldrà signar un conveni entre la Conselleria d’Educació de l’Ambaixada i la Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques, tal com ha explicat la coordinadora de l’Olimpíada de Matemàtiques d’Andorra d’enguany, Raquel Vallès.

Vallès ha explicat que per tal d’organitzar aquest esdeveniment compten amb els recursos humans dels professors de matemàtiques de tots els sistemes educatius. A nivell econòmic, compten amb la col·laboració de MoraBanc i les ajudes institucionals pertinents.

L’esdeveniment a nivell andorrà ha comptat enguany amb 562 alumnes de segon d’ESO o equivalent, dels quals han passat a la segona fase un total de 54. Aquesta segona fase tindrà lloc aquest dimecres, amb una prova individual i una prova per equips a l’aire lliure. Els premis es lliuraran el 30 de maig, i els dos guanyadors, a més de rebre un premi en metàl·lic, podran participar l’Olimpíada a nivell espanyol, que enguany tindrà lloc a Vitoria.

TOTES LES NOTÍCIES