Andorra acollirà la XXI Conferència de Directors Iberoamericans de l’Aigua a Andorra l’any 2020

La directora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Silvia Ferrer, ha participat en la XX Conferència de Directors Iberoamericans de l’Aigua (CODIA), que s’ha celebrat entre aquest dimarts i dijous a Santo Domingo, República Dominicana.

La gestió integrada dels recursos hídrics per l’assoliment de l’objectiu de desenvolupament sostenible ha estat un dels principals punts que ha centrat la trobada. Així, també s’ha abordat el programa de formació que permet l’intercanvi de coneixement i experiències entre els països integrants i el calendari de les activitats internacionals en les quals participarà la CODIA.

L’organització ha mostrat un gran interès en la celebració de la propera Conferència Iberoamericana de Ministres de Medi Ambient, que se celebrarà l’any vinent a Andorra en el marc de la presidència de la Secretaria Pro Tempore de la Conferència Iberoamericana que ostenta el Principat. Precisament, s’ha acordat l’organització de la XXI Conferència de Directors Iberoamericans de l’Aigua a Andorra l’any 2020 per poder elevar a la conferència de ministres de medi ambient les principals conclusions.

En la trobada han participat 19 dels 22 països integrants de la CODIA i han estat convidats la Secretaria General Iberoamericana, la Comissió Europea, i altres xarxes de cooperació i finançament de la regió iberoamericana.

La Conferència de Directors Iberoamericans de l’Aigua és la principal plataforma de diàleg polític, col·laboració tècnica i cooperació en matèria d’aigua a Iberoamèrica. La CODIA funciona des de l’any 2001 i recentment s’ha formalitzat la seva inscripció com a Xarxa Iberoamericana davant la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB).