Andorra acollirà el proper mes de novembre la trobada anual de la Federació Iberoamericana de l’Ombudsman

La nominació es va fer efectiva en el decurs de l’Assemblea General celebrada del 14 al 16 de març a Panamà, on va assistir el Raonador del Ciutadà, el Sr. Marc Vila.

Aquesta és la divuitena vegada que hi participa la Institució del Raonador del Ciutadà, i amb aquest nomenament es consolida la trajectòria i el reconeixement internacional de l’entitat andorrana, una designació que va ser proposada per l’antic raonador, el Sr. Josep Rodríguez.

La jornada temàtica- dedicada enguany a les migracions- ha servit per –entre altres qüestions- reclamar l’atenció dels organismes internacionals especialitzats en qüestions migratòries, com ara l’ACNUR, l’OIM i les Nacions Unides, ja que la tasca dels Ombudsman pot ser un element enriquidor per enfortir la protecció de les persones migrades i vetllar per impulsar la cooperació internacional en aquest àmbit. En les properes setmanes es faran públiques la resta de recomanacions plantejades a Panamà.

La comunitat internacional, reprèn així el desafiament plantejat en l’Agenda per al Desenvolupament Sostenible 2030, la qual vol afavorir la migració i la mobilitat endreçada, segura, regular i responsable de les persones.

Durant la segona jornada de treball es va desenvolupar l’Assemblea General Ordinària de la Federació, en la qual es va escollir la nova presidenta, la Sra. Iris Míriam Ruiz Class, de Puerto Rico, qui ocuparà el càrrec els propers dos anys.

A més, es va integrar Xile dins la FIO i es preveu que l’any vinent s’incorpori també Santo Domingo.

La FIO treballa en xarxa en quatre grans àrees d’acció: Dones, Infància, Comunicació, i Migracions, aquest darrer, el tema escollit per aquesta edició.

A l’espera de saber quina serà la temàtica central per la trobada andorrana, es calcula que es desplacin fins al país més de cent persones, representants de 24 països iberoamericans.