El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, i el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí han anunciat oficialment aquesta tarda que Andorra serà la seu dels Jocs dels Petits Estats d’Europa el 2021. La candidatura andorrana, presentada pel COA amb el vistiplau del Govern, va ser acceptada en l’assemblea celebrada el passat 7 maig a San Marino.

D’aquesta manera el Principat s’avança 2 anys en l’organització dels Jocs dels Petits Estats d’Europa prevista inicialment al 2023; una situació donada pel fet que Malta, país que havia d’acollir la cita esportiva el 2021, no pot assumir-ne l’organització a causa de les reformes que ha de dur a terme en les seves instal·lacions esportives.

En la roda de premsa conjunta d’aquesta tarda de Beal i Martí, el secretari d’Estat d’Esports ha destacat que els Jocs seran un esdeveniment molt important per Andorra en general, però especialment pels esportistes. Jordi Beal també ha ressaltat la incidència destacable que els Jocs tenen en la cohesió de la societat. El secretari d’Estat d’Esports ha explicat també que la el comitè organitzador del Jocs, encara per determinar, treballarà sota les premisses de racionalització de la despesa, i l’organització d’un esdeveniment digne i dimensionat a la realitat d’Andorra.

Per la seva banda, el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, ha destacat el suport del Govern a aquesta cita esportiva, i ha explicat que Andorra disposa ja de part de la  infraestructura  logística necessària, com és el cas de l’hotelera, per allotjar les delegacions dels països participants. Al maig del 2017, durant els Jocs de San Marino, es decidiran les disciplines esportives que hi haurà a Andorra 2021.

Seran els tercers jocs que se celebraran al Principat. Els primers van tenir lloc el 1991, i els segons el 2005.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada