La Fira Mercat de la Planta i la Flor, Andoflora, tanca aquest diumenge la seva 20a edició, que ha esdevingut ‘una gran festa’, segons ha afirmat la consellera de Cultura i Medi Ambient, Jael Pozo. En aquesta edició s’ha registrat ‘molta participació i moments divertits i emotius’.

La plaça de les Fontetes ha vist passar molta gent entre el divendres i aquest diumenge, un públic familiar que ha gaudit de la programació diversa al voltant d’Andoflora. Des del Comú s’ha celebrat l’èxit de participació, i tot i no haver fet un comptatge, calculen que l’afluència ha estat major que en anys anteriors. S’arriba a aquesta conclusió a través de diferents indicadors, com són el nivell d’ocupació dels aparcaments comunals i els serveis de restauració, o veient com en moments especials, com amb l’actuació de l’Esbart de les Valls del Nord que ha omplert la plaça del Quart ‘de gom a gom’, o amb la presentació de la cançó del Comapedrosa, que ha estat un ‘moment àlgid’, segons la consellera de Cultura i Medi Ambient, Jael Pozo.

Segons ha explicat Pozo, els comerciants han mostrat satisfacció. Els que era la primera vegada que participaven a l’Andoflora han fet una ‘valoració positiva’, doncs els ha servit ‘d’aparador, per fer contactes, i donar-se a conèixer, que és el que busquen’. Els que repetien han constatat una ‘major assistència’ que en altres edicions, malgrat que les vendes hagin pogut registrar un lleuger descens.

 

andoflora2Concurs d’aparadors

Aquest diumenge a la tarda s’han lliurat els premis del concurs d’aparadors organitzat amb motiu de la Fira Mercat de la Planta i la Flor. El jurat ha atorgat el primer premi a l’aparador de l’establiment Elegants, valorant la ‘imaginació’ a l’hora de crear un ‘espai divertit’ i amb productes que poc o res tenen a veure amb el què es dedica l’establiment, la perruqueria. El segon premi ha recaigut a la Ferreteria Fermass. En aquest cas el jurat ha tingut en compte el treball realitzat per ‘crear un petit jardí amb elements propis de la botiga’. En aquesta edició no hi ha hagut tercer premi, però el jurat ha decidit fer dues mencions especials: una per La Botiga i l’altra a Cathians. En el primer cas s’ha valorat la sensibilitat de l’aparador malgrat s’ha trobat que ‘definia poc la primavera i l’Andoflora’. En el segon, el jurat també hi ha trobat a faltar elements primaverals, tot i valorar la coloració de l’aparador.

 

andoflora3La cançó del Comapedrosa

Andoflora s’ha omplert per escoltar la cançó del Comapedrosa, que s’ha presentat aquest diumenge al migdia. L’enregistrament ha tingut lloc aquesta tarda. Durant la presentació, no només han cantat els infants, sinó que els adults també s’hi ha afegit, segons ha explicat la consellera de Cultura i Medi Ambient de la Massana, per qui la cançó compleix els requisits de tenir una estructura senzilla, melòdica i enganxosa, necessaris per esdevenir una cançó popular.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada