Andoflora clou amb una gran assistència i la visita de Joan Enric Vives

La vint-i-cinquena edició d’Andoflora ha comptat avui amb la visita del copríncep episcopal, Joan Enric Vives, que ha estat rebut pel cònsol major, David Baró i els consellers Jael Pozo i Josep Maria Garrallà. El copríncep ha recorregut tots els estands i també les intervencions artístiques florals instal·lades en diversos punts de la Massana. Vives ha volgut conèixer a fons aquesta edició tan especial de la fira mercat de la planta i la flor, ja que compleix un quart de segle, i fins i tot ha posat a prova el seu sentit de l’olfacte a l’exposició de les olors, a més d’emportar-se el perfum creat especialment per l’aniversari d’Andoflora. Vives ha tingut l’oportunitat de parlar tant amb els comerciants com els visitants de la fira. A tall de curiositat, a l’hora de fer-se la foto davant el número vint-i-cinc, Vives ha explicat que enguany fa justament vint-i-cinc anys que es va ordenar com a bisbe.

Andoflora ha tancat les portes després de la visita del copríncep i de conèixer el resultats dels dos concursos: primer, el d’intervencions d’artístiques, que ha guanyat lo Florista, per la seva creació carregada de simbolisme, ja que ha recreat els vint-i-cinc anys d’història d’Andoflora a través d’elements naturals, com els troncs i les roses; a l’altre concurs, el de decoració d’aparadors, s’han atorgat tres premis: el primer, per la Farmacia Garrallà, el segon, per Entre Línies, i el tercer, per Cathyan.

Pel que fa el balanç d’Andoflora, la consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Jael Pozo, ha assegurat que “els resultats han superat les nostres expectatives, ja que les previsions meteorològiques eren dolentes i per sort ens han donat una treva i per tant hem pogut tirar endavant totes les actuacions, tallers i altres activitats programades”. Pozo ha remarcat l’alta assistència a totes les propostes, des del ple al teatre per veure l’espectacle de l’ENA fins al taller del tacte o l’exposició de les olors. Tot i que l’afluència ha estat bona durant els tres dies, s’han registrat pics més alts durant les actuacions de l’Esbart Valls del Nord, la Grossband o els Castellers d’Andorra.

Han participat en aquesta edició vint-i-quatre estands, la capacitat màxima de la plaça de les Fontetes, pels quals Andoflora és un bon aparador per fer nous clients.

Un cop tancat el mercat, Andoflora ha continuat al restaurant Món Bohemi, on s’ha fet Subhastart, una subhasta de peces d’artistes del país amb una finalitat solidària, ja que la recaptació serà per l’associació Obrim-los Obrim-les.