L´Associació de Biotecnologia d´Andorra, Andbio, considera imprescindible dotar el país d’una legislació pròpia sobre biomedicina. L´entitat vol reunir-se amb el nou ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany sobre l´enfocament que vol donar a aquest tema.

Andbio reconeix que la situació actual no propicia la implantació d´empreses especialitzades en biomedicina a causa de la manca d´un marc legislatiu. Segons avança avui el Diari d´Andorra, una de les empreses del sector creada l´any 2014 i que volia exercir en aquest camp, Bio Valira, ha aturat, de moment, el projecte. Fonts d’Andbio indiquen que probablement la manca d’una legislació clara i equiparable a la resta d’Europa hauria fet que no s’haguessin pogut tancar acords amb empreses de fora.

Des d’Andbio han reconegut que coneixien des de fa unes setmanes la situació de Bio Valira. Tot i no entrar a valorar els motius que han generat la situació, han lamentat que el projecte s´aturi. L´entitat ha manifestat en diverses ocasions que seria desitjable complementar una regulació pròpia amb la ratificació del Conveni d´Oviedo, ja que és una solució ràpida que marcaria unes línies vermelles estandarditzades a Europa. Aquest conveni estableix pautes de protecció dels drets humans i la dignitat de l´ésser humà en l´aplicació de la biologia i la medicina. Per aquest motiu, han demanat trobar-se amb el nou ministre de Salut per parlar sobre el tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada