Andbank ha obtingut un resultat net de 56,5 milions d’Euros en l’exercici del 2012. Aquesta xifra supera la de l’any anterior en un 4,4%, tot i haver realitzat unes provisions molt conservadores. Un excel·lent resultat tenint en compte l’entorn econòmic actual, encara ressentit pels efectes de la crisi financera, i els canvis normatius, que han tingut un impacte en els resultats, segons un comunicat del banc.

En el 2012, l’entitat ha tornat a batre un any més el seu màxim de recursos de clients, passant de gestionar 9.160 milions a finals del 2011 a 11.048 milions d’euros el 2012, amb un increment de diner nou de gairebé 1.500 milions €,creixent més d’un 20%. Aquest augment ha estat orgànic, és a dir, sense cap adquisició.L’Entitat ha liderat un any més el creixement de recursos a Andorra.A finals del 2012, la quota de recursos gestionats d’Andbank va arribar a un remarcable 31,4%.

Andbank continua compromès amb els seus clients. L’activitat creditícia del banc se situa en els 1.825 M € (un 6,5% més respecte al 2011). La ràtio de morositat és del 3,69%, molt per sota de la mitjana de les institucions financeres dels països veïns, la qual s’ha reduït des del màxim de 4,60% en l’exercici del 2009.

Tot i la inestabilitat econòmica i financera global, l’Entitat ha millorat respecte l’any passat tots els marges de gestió, confirmant així la tendència alcista dels darrers anys. El marge ordinari ha estat de 190M € (un 11% més), essent un 60% superior respecte el 2008. Així mateix, s’ha assolit un augment del 3% del marge d’explotació tot i el creixement de les despeses a causa de l’expansió internacional i la inversió en tecnologia. Pel que fa al marge financer, aquest s’ha incrementat un 10% durant el 2012 .

La ràtio d’eficiència del banc ha estat d’un 46,7%, una dada excepcional dins el sector. L’esforç mantingut de racionalització de despeses ha ajudat a finançar les inversions realitzades en l’expansió internacional, una àrea que ha generat nou negoci i que avui ja es situa en el 50% dels recursos gestionats, així com el fort creixement de la plantilla fora d’Andorra, que també representa el 50% del total del grup. La fortalesa en el creixement es fa palesa en el fet que Andbank ha crescut durant el 2012 el negoci en cadascuna de les 11 jurisdiccions on és present.

L’entitat ha mantingut una línia de prudència incrementant el volum de provisions preparant el banc per als nous reptes de futur, havent provisionat 11,4 milions d’euros, molt per sobre de la resta de bancs de la plaça. Tot i aquestes provisions conservadores, Andbank ha situat el resultat net atribuïble al grup en 56,5 milions d’euros. Andbank ha reforçat així la seva excel•lent posició de solvència, un 21,4%, superior al doble del nivell legal mínim exigit (10%), així com la ràtio de liquiditat, 66%, molt per sobre de les entitats de referència dels països de l’entorn i també superant amb escreix el mínim legal exigit.

Andbank ha continuat assolint els objectius marcats en quant a negoci internacional. Durant el 2012 s’ha refermat l’entrada al mercat a Espanya, amb l’obertura d’oficines a Madrid, Barcelona, Vigo, La Corunya, València i Alacant. Així mateix, cal destacar la consolidació de la xarxa llatinoamericana d’Andbank, amb la societat financera LLA Investimentos, amb seu a Sao Paulo.

L’estratègia, la gestió i el perfil de risc del banc mantenen el reconeixement de l’agència Fitch Ratings, que qualifica el grup amb un ràting a llarg termini A-, i una valoració F2 a curt termini. Aquesta qualificació és el reflex d’una marca consolidada en l’àmbit nacional, una gestió dinàmica, una bona solvència i liquiditat, així com d’uns satisfactoris nivells de rendibilitat.

A més, el 2012 Andbank ha rebut el premi “Banc de l’any 2012 d’Andorra”, atorgat per The Banker, la prestigiosa revista financera del grup Financial Times. Aquest premi ha estat concedit en reconeixement al’estratègia desenvolupada quant a expansió internacional, l’eficiènciai la capacitat d’adaptació als canvis.

Aquests resultats consoliden Andbank com l’Entitat del país amb major creixement i permeten al banc continuar amb la seva voluntat de ser reconegut com un grup financer d’origen i capital andorrà, però d’abast global; una entitat de referència en banca privada.

 

1 comentari

  1. Resultats bastant dolents,gestionar 11.048,-M.Euros,i guanyar 56,50 M.Euros,pessima rendabilitat,a sobre si diuen que el recursos de clients han pujat un 20 %, també es comente que el marge ordinari es de 190 M.Euros,i el resultat net de 56,50 M.Euros, aixó vol dir que tenen moltes despeses fixes de funcionament, i que en consequencia aquest banc no genere prou negoci per mantindre aquesta estructura tan costosa, també es veu per els resultats que la seva aventura de la internacionalització de moment els hi supose mes despeses que benficis, mes aviat tenen perdues,crec que tenen massa empleats per fer aquesta tasca. També lo que tendríen de millorar moltíssim el ROE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada