Andbank i Creu roja presenten l’inici del curs PAPI 2017-2018

Aquesta tarda s’ha celebrat la roda de premsa de presentació de l’inici del curs escolar del projecte PAPI (Primers auxilis per a infants), que organitza la Creu Roja amb la col·laboració d’Andbank a la que han assistit en Josep Pol, president de la Creu Roja Andorrana i Josep M. Cabanes, Sots-director general de Banca País d’Andbank.

Enguany és el 9è any en el que s’han realitzat aquests cursos a tots els sistemes educatius del país, i que van dirigits a tots els alumnes de l’últim any de primària d’entre 10 i 11 anys. El seu objectiu és donar una formació en primers auxilis en l’àmbit escolar, donar-los una formació dirigida a saber reaccionar davant d’una emergència, a més de que puguin esdevenir persones solidàries i compromeses amb la societat

Josep M. Cabanes d’Andbank ha comentat que “des d’Andbank vam veure l’oportunitat de col·laborar en aquest gran projecte que és un projecte de futur per als infants del principat els quals esdevindran els futurs ciutadans del país”. Des d’Andbank fa temps que desenvolupem una responsabilitat social corporativa compromesa amb la nostra societat. La voluntat social i educativa d’aquest projecte és el que ha fet que Andbank s’involucrés de manera activa.

El grau d’assoliment del curs anterior ha estat molt positiu, arribant al 100 %: 718 alumnes formats de 20 centres escolars en 39 cursets. L’entitat espera que aquest proper curs arribi al mateix grau d’assoliment.

Segons el president de la Creu Roja, Josep Pol, “és molt important per a nosaltres poder formar el futurs ciutadans del país per que tinguin els mínims coneixements per actuar davant qualsevol emergència”. Així mateix , ha citat que Andorra és el primer país en formació de primers auxilis i que s’ha exportat el projecte a d’altres països, com Mònaco, Luxemburg i Liechtenstein a través de la Creu Roja Internacional.

També ha comentat que “es calcula que si gairebé tota la població mundial estigués preparada en primers auxilis, d’entre 65.000 i 70.000 persones podrien salvar la vida davant situacions de risc pels coneixements de persones formades en aquests cursos.”

Enguany és el tercer any de la col·laboració entre les dues entitats.

Text i foto: Andbank

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.