El Grup Andbank tanca el 2017 amb la satisfacció d’haver complert els objectius marcats. El resultat net ha estat un 30% per sobre del pressupostat, la qual cosa confirma l’excel·lent capacitat del model de negoci en la generació de resultats.

En un entorn internacional complex, aquest bon resultat és degut a la consolidació del seu model especialitzat en banca privada, a la diversificació geogràfica i a la confiança que els clients han dipositat en l’entitat.

Els recursos sota gestió de clients han estat per sobre dels 22.200 M€, el que reafirma el grup com a líder a Andorra. Així mateix, el volum de negoci, amb un 45,7 % de quota al país, ratifica aquest lideratge. Aquestes dades consoliden la línia positiva que l’entitat va iniciar el 2008.

Amb uns tipus d’interès en mínims històrics en la zona euro, la inversió en creixement internacional i en innovació tecnològica, i tenint en compte els criteris de prudència en la gestió del balanç, el Grup Andbank ha tancat el 2017 amb un benefici net de 39,2 milions d’euros, un 30 % per sobre del previst.

Els bons resultats de l’entitat el 2017 es veuen reforçats per una sòlida estructura de capital i una còmoda posició de liquiditat, per sobre del 75,80 % (molt superior al mínim exigit del 40 %). A més, la solvència ha augmentat fins al 24,57 %, que en termes de Tier1, segons Basilea III, és del 15,83 %, de manera que ha superat el capital d’entitats europees equivalents.

L’estratègia, la gestió i el perfil de risc del banc mantenen el reconeixement de l’agència Fitch Ratings, que atorga a Andbank una qualificació a llarg termini de BBB amb perspectiva estable. Les qualificacions es basen en el creixement de l’activitat de banca privada, la seva sòlida expansió internacional, nacional i de nínxol, així com la gestió dinàmica i un alt nivell de liquiditat.

Cal destacar també el ferm compromís del nostre Consell d’Administració en la implementació d’un govern corporatiu que compleixi la CRD IV, fet que ens ha permès mantenir els estàndards més alts en matèria de compliment normatiu.

 

Evolució del grup

La trajectòria internacional del grup Andbank, que va començar l’any 2000, l’ha permès créixer fins a assentar-se en tres dels cinc continents. Llatinoamèrica, Israel i Espanya són els tres pilars estratègics d’aquesta expansió.

Andbank Brasil acaba de signar un acord amb la gestora Triar que li permetrà duplicar el volum d’actius gestionats al país, i no descarta tancar altres acords durant l’any.

Un altre mercat internacional en ple creixement és Israel, país on Andbank va començar la seva activitat de banca privada l’any 2015. Actualment hi gestiona 2.100 milions d’euros, un 9 % del negoci del Grup Andbank.

Andbank España, per la seva banda, ha tancat el millor any des de la seva implantació a l’estat veí, amb un volum de negoci de 8.832 milions d’euros, fet que suposa un creixement del 19,6 % respecte de l’any anterior. Així mateix, el benefici de l’entitat ha augmentat un 36 %, fins a arribar als 5,7 milions d’euros.

 

Reforç de l’entitat

Atreure talent ha estat i continuarà essent un dels principals objectius del pla estratègic del Grup. Andbank ha reforçat el seu equip directiu amb la incorporació de diversos professionals de prestigi internacional; cal destacar la incorporació d’Antonio Castro, antic conseller delegat de Barclays España, com a nou director general adjunt de l’entitat, i Jacobo Baltar com a secretari general del Grup i del Consell de l’entitat.

El grup ha apostat per la ferma implementació d’un govern corporatiu que compleixi la CRD IV tot incorporant-hi Jorge Maortua com a nou membre independent del Consell. Maortua és un professional de prestigi reconegut en el sector bancari espanyol, i anteriorment ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat al Santander i a J.P. Morgan.

Andbank España ha creat el seu Consell Assessor, un òrgan consultiu la competència del qual és la de fòrum de consulta i de reflexió en l’àmbit econòmic, financer i social, per reforçar el creixement de l’entitat a Espanya. El Consell Assessor està format per personalitats del sector bancari i empresarial espanyol: Daniel García-Pita, com a president; Carlos Martínez de Campos, actual president del Consell d’Administració d’Andbank España, i Josep Piqué i Alberto Terol com a consellers.

També a Espanya, Andbank Wealth Management SGIIC, la societat gestora d’institucions d’inversió col·lectiva, ha nomenat Isabela Pérez Nivela com a nova consellera independent, incorporant al Consell la seva dilatada experiència tant en l’àmbit de negoci com de bon govern corporatiu, control i gestió de riscs.

Andbank Asset Management Luxembourg, la societat gestora d’institucions d’inversió col·lectiva d’Andbank Luxembourg, ha nomenat Dagmar Valcárcel com a nova presidenta del Consell d’Administració de l’entitat. Valcárcel té més de 20 anys d’experiència financera i de gestió de riscs a Europa i a l’Orient Mitjà.

Durant el 2017, Andbank ha reforçat també el seu compromís amb els estàndards internacionals de les Nacions Unides en matèria d’igualtat de gènere. El fet que més d’un 43 % dels empleats d’Andbank siguin dones i que moltes d’elles ocupin càrrecs de responsabilitat suposa una manifestació del clar compromís del Grup amb la igualtat efectiva entre homes i dones en l’àmbit laboral.

 

Innovació i transformació tecnològiques

La innovació i la transformació tecnològiques del banc són un objectiu estratègic per a l’entitat, que el 2016 va iniciar un procés de transformació amb l’objectiu de convertir el grup en una referència en noves tecnologies i en ciberseguretat.

La transformació tecnològica engegada comportarà una inversió de més de 59,8 milions d’euros en la renovació de les plataformes tecnològiques, la digitalització de la relació amb el client i l’adopció de serveis pioners per garantir la seguretat i el compliment normatiu.

 

Compromís social

La responsabilitat social corporativa és un eix fonamental d’Andbank que dona suport a diverses iniciatives que contribueixin a crear una societat millor. La lluita contra el càncer ha estat l’objectiu estratègic primordial de l’entitat aquest 2017. En aquest aspecte, el grup col·labora amb diferents organitzacions líders en el seu sector. Andbank és un soci actiu de la Fundació Fero (Fundació d’Investigació Oncològica), creada pel Dr. Baselga, que dona suport a projectes líders a escala mundial en investigació oncològica. Andbank és també soci fundacional del SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona en el seu nou projecte contra el càncer infantil de referència a escala europea.

El president del grup, Manel Cerqueda, destaca: «Un any més, estem molt orgullosos no només dels resultats obtinguts aquest any, sinó també del projecte a llarg termini que estem duent a terme i de l’esforç i el compromís demostrats per tot l’equip humà que conforma Andbank. El nostre model de negoci únic, centrat en l’especialització en banca privada, la diversificació internacional i la innovació tecnològica, ens ha permès atreure professionals de primer nivell que han vingut a complementar el ja excel·lent equip que conforma actualment Andbank».

Text Andbank

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada