Andbank clausura la seva sisena edició com a co-patrocinador del Festival Castell de Peralada

 

Andbank ha exercit novament, i per sisè any consecutiu, com a co-patrocinador del Festival Castell de Peralada, que va cloure la seva XXXIII edició el passat diumenge amb un gran èxit de públic i crítica. Enguany, la cita cultural de referència de les nits estivals a la Costa Brava ha comptat amb 26.700 espectadors i amb una ocupació del 92 % entre els dies 4 de juliol i 17 d’agost.

Precisament, aquest darrer cap de setmana, la soprano nord-americana Sondra Radvanovsky ha clausurat aquesta edició de rècords amb un recital líric a l’Església del Carme en homenatge a Montserrat Caballé.

El marc incomparable del conjunt medieval del Castell de Peralada i, en concret, l’auditori situat als seus jardins, l’església i el claustre d’aquest emblemàtic complex, han estat un any més l’escenari de les actuacions d’artistes de primer nivell, inclòs el Ballet del Teatre Mariinsky de San Petersburg, La Fura dels Baus, el tenor Juan Diego Flórez, el director d’orquestra Gustavo Dudamel, el crooner Paul Anka i propostes més contemporànies, com les de Jessie J, Charlotte Gainsbourg o els Pink Martini.

En la seva vessant més clàssica, el Festival Castell de Peralada també ha estrenat aquest any produccions operístiques com La traviata de Verdi, la Història d’un soldat d’Stravinsky, sota la direcció de La Fura dels Baus, o l’òpera contemporània Diàlegs de Tirant e Carmesina, de Joan Magrané, dirigida per Marc Rosich i amb un espai escènic a càrrec de l’artista Jaume Plensa.

Fundat el 1987, el Festival Castell de Peralada és una de les cites culturals amb què Andbank col·labora a través de la seva activitat de suport a la cultura. Enguany, la seva col·laboració com a co-patrocinador ha permès a l’entitat apropar el festival a alguns del seus clients.