Anar en bici a l’oficina

Noia en bicicleta en una ciutat
Anar en bicicleta a la feina és una bona alternativa (Istock.com)

És evident que la bicicleta com a mitjà de transport ofereix molts avantatges enfront del cotxe. En aquesta línia, un estudi de la Universitat de Copenhaguen va comprovar que les persones que pedalaven per a acudir a l’oficina durant 30 minuts cada dia perdien més pes que els que passaven més de mitja hora en el gimnàs el mateix nombre d’hores; una altra recerca va concloure que les que eren més feliços i sofrien menys estrès.

No obstant això, per a poder avançar en l’ús generalitzat de la bicicleta en el camí al treball és necessari avançar en aspectes relacionats amb la flexibilitat horària o amb la promoció d’ajudes o reconeixement a les persones que opten per substituir el cotxe per la bici.

 

T’oferim sis breus consells a tenir en compte:
  • Tria una bicicleta amb possibilitat d’ajustar un portaequipatge posterior, amb rodes no massa fines per a tenir més estabilitat, seient còmode, marxes i grandària compacta.
  • Tria bé el trajecte: encara que triguis una mica més, millor anar més tranquil utilitzant carrils bici en comptes d’incorporar-te a vies de circulació més congestionades.
  • Posa’t sempre casc i no usis auriculars ni telèfon mòbil mentre vas en bici. Llums: posterior i davantera. Timbre. Roba còmoda i d’alta visibilitat (porta roba de recanvi per a quan arribis al treball). Petita bomba o adaptador per a màquines d’aire de gasolineres. Cadenat.
  • Et pot passar i et passarà: punxaràs una roda en el pitjor moment. És recomanable anar equipat amb un kit per a reparar burxades, una clau multieines i un petit inflador.
  • Respecta els senyals de trànsit, para’t en els semàfors quan toca, cedeix el pas quan no tinguis preferència, circula pel carril bici quan existeixi obligació per a això i mai avancis per la dreta.
    Recorda també indicar els teus girs amb els braços.
  • I, finalment, gaudeix del trajecte i no pensis en el treball durant el teu desplaçament!

 

Per circulaseguro.com / AMIC – Tot Sant Cugat  

TOTES LES NOTÍCIES