Ampliat el termini d’exposició pública del catàleg de béns protegits de la Seu d’Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha decidit allargar un mes més (fins el 21 de maig) el període d’informació pública del Catàleg de Béns Protegits, que va aprovar-se el passat 17 de març. La decisió s’ha pres perquè tothom tingui el temps suficient per estudiar el document i pugui presentar-hi les al·legacions oportunes, si es creu convenient.

La Sala de la Immaculada va acollir el passat 8 d’abril la presentació pública d’aquest catàleg, que inclou més d’un centenar d’elements patrimonials. El document ha estat elaborat per l’historiador urgellenc Carles Gascón, juntament amb els arquitectes Joan Marquet i Marc Vidal.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, remarca que aquesta recopilació esdevé “una eina tècnica de treball estratègica per a l’Ajuntament i un document normatiu que permet posar en valor i protegir el patrimoni més significatiu del nucli urbà de la Seu, Castellciutat i els barris”.

Els 102 béns que apareixen en el catàleg, segons la seva naturalesa i el tipus de valors associats, estan classificats en tres categories: Bé Cultural d’Interès Nacional (17 elements), Bé Cultural d’Interès Local (51) i Inventari municipal (34). També es relacionen 13 elements més que s’emmarquen dins de l’àmbit de jaciments arqueològics i paleontològics. Pròximament es podran consultar per internet i se’n farà una guia. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.