Amor, de Manel Castromil

Portada del llibre Amor
Portada del llibre Amor

Títol: Amor
Autor/a: Manel Castromil Pérez
Pàgines: 256
Editorial: Angle

Sinopsi:

Un matrimoni passa uns dies de vacances a la casa familiar, en un poblet. Sense fills, han viscut 45 anys d’amor i intimitat. Tots dos són professors -ell d’institut, ella d’universitat- i tenen la jubilació a prop. Els dies s’escolen amb la simplicitat de les rutines establertes i els gestos coneguts. Però ja fa mesos que, ell, sent el vertigen de l’envelliment i una certa confusió mental. Circumstàncies que l’aboquen a un estranyament vital.

I, sobretot, comença a percebre el buit que el futur minvant obre davant seu. Per què soc mereixedor de tant amor i com puc correspondre? És la pregunta que plana, constant i retòrica, en la ment del narrador. A traves d’ell -la seva mirada, les seves reflexions- transitarem amb subtilesa per la seva historia personal i de parella. Lectures, família, feina… tot el que ha conformat el seu món. Ara, ha arribat l’hora de decidir si aquesta realitat ha de canviar

  • Obra guanyadora del XXXII Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler. El jurat va voler destacar-ne la qualitat literària i el repte formal, i també l’originalitat de la veu narrativa i l’atreviment per a crear un engranatge de jocs lingüístics, literaris i artístics a partir d’una trama aparent.

 

Font: lacasadellibro

TOTES LES NOTÍCIES