Amida crea grups de teràpia per ajudar els afectats per una discapacitat i als seus familiars

amidaL’Associació de Minusvàlids i Disminuïts d’Andorra (Amida) ha posat en marxa uns grups terapèutics de suport tant a aquelles persones que han patit alguna discapacitat com als seus familiars i amics. La iniciativa s’ha posat en marxa fa poc més d’un mes i compta amb el suport de dues psicòlogues. Cada dimarts, es realitza una sessió de teràpia en què s’ensenya als afectats i al seu entorn a reconèixer les diferents emocions que genera el fet de patir una discapacitat. D’aquesta manera, es vol donar eines a aquestes persones per tal que gestionin aquests sentiments, controlin l’estrès i puguin resoldre aquells conflictes que puguin sorgir a la llar o a la feina. Es tracta d’un projecte pioner a Andorra que, de moment, compta amb una quinzena d’usuaris.

D’altra banda, aquest dimarts, Amida i els cinemes d’Illa Carlemany han signat un conveni que permetrà a les persones amb discapacitat veure una pel·lícula de franc cada dimecres. Des d’Amida, la seva presidenta, Agustina Grandvallet, ha destacat que ‘és molt important que aquesta gent faci vida social i no es quedi a casa’. A més, ha afegit que ‘el que pretenem és que es facin una mica més visibles i que no siguin morts socials’. En aquest mateix sentit, el director dels cinemes d’Illa Carlemany, José Jaime López, ha destacat que amb aquesta col·laboració volen contribuir a que aquest col·lectiu pugui sortir de casa i fer activitats d’oci sense haver de pagar res.

Per tal de gaudir d’aquests avantatges, caldrà disposar de la targeta blava que atorga el Ministeri de Salut i Benestar, un cop la Comissió Nacional de Valoració ha validat la discapacitat de la persona demandant. A més, en el marc d’aquest conveni també s’ha acordat que, de forma més o menys periòdica, el cinema ofereixi pel·lícules amb audiodescripció per a persones cegues.

TOTES LES NOTÍCIES