Amics dels Orgues organitza un concert per ajudar els refugiats sirians

sarries-ribesL’Associació d’Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra ha anunciat la celebració d’un concert benèfic, el 8 d’octubre, per recaptar fons per ajudar els refugiats sirians que han arribat a Europa. El repertori, a càrrec del jove organista Aaron Ribas, se centrarà en els compositors francesos de finals del segle XIX Alexandre Guilmant, Eugène Gigout i Charles Marie Widor. L’entrada al concert, que tindrà lloc a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella, serà gratuïta i amb la possibilitat de fer una aportació voluntària a la causa. D’altra banda, l’associació ha presentat aquest dimarts el segon disc que han editat, un recull de les peces interpretades durant el Festival Internacional d’Orgue del 2014. El director artístic del festival, Ignacio Ribas, ha destacat la varietat i la qualitat del repertori, que repassa peces des del Renaixement fins a l’actualitat, amb especial èmfasi en les improvisacions a càrrec de Juan de la Rubia i de Ferruccio Bartoletti.

El concert del 8 d’octubre s’ha organitzat per donar resposta a la necessitat de recollir fons per als refugiats sirians i per aquest motiu es farà en col·laboració amb la Plataforma d’ONG d’Andorra, que ja té en marxa una campanya per recollir aportacions. L’acte tindrà lloc a les 21.30 hores a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella i anirà a càrrec de l’organista Aaron Ribas, que interpretarà peces del més alt virtuosisme de tres grans compositors francesos del romanticisme: Alexandre Guilmant, Eugène Gigout i Charles Marie Widor.

D’altra banda, l’Associació d’Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra ha presentat el segon volum de la col·lecció de CD que va començar a editar l’any passat amb l’objectiu de donar a conèixer la riquesa dels orgues d’Andorra. En aquesta ocasió el disc ofereix una selecció dels temes que van ser enregistrats en directe durant l’edició del 2014 del Festival Internacional d’Orgue. Tal com ha destacat el seu director artístic, Ignacio Ribas, es tracta d’un repertori molt variat, que serveix per deixar palesa la qualitat musical dels organistes participants, que van oferir temes des del Renaixement fins a l’actualitat amb les improvisacions de Juan de la Rubia i de Ferruccio Bartoletti, passant per Bach, la tradició operística italiana o el romanticisme.

El disc es posarà a la venda a un preu de 10 euros a la llibreria la Puça, l’establiment Transbord i al web esdevenia.com. L’objectiu és continuar editant discos, en funció del pressupost que disposi l’associació, ja que des de l’any passat es fa un enregistrament professional de tots els concerts.

Finalment, Ribas també ha anunciat que enguany es tornarà a celebrar un concert de Nadal, que tindrà lloc el 29 de desembre a Sant Esteve d’Andorra la Vella a càrrec de l’organista anglès Kevin Bowyer, finançat amb les aportacions recaptades durant el Festival Internacional d’Orgue d’aquest estiu.

Text i foto: ANA