La següent notícia pot causar enveja en un 26 per cent de la població espanyola. Els treballadors alemanys d’Amazon.com han efectuat el tercer dia de vaga per reclamar un augment en els salaris i una millora en les condicions laborals. Amb aquesta ja són tres les vagues efectuades pels 600 treballadors de les instal·lacions d’Amazon a Bad Hersfeld i els 300 a Leipzig, és a dir el 10 per cent de la plantilla que Amazon fa servir a Alemanya.

Els treballadors de Leipzig han reclamat que l’hora es cobri a 10,66 en lloc dels 9,30 que ara cobren i els de Bad Hersfeld demanen que l’augment arribi fins als 12,18 euros.

A més les dues seus d’Amazon reclamen que les hores de treball en l’horari nocturn es cobren en relació amb l’horari en qüestió.

Quan anunciàvem l’enveja que això pot suposar el fèiem perquè actualment els treballadors espanyols no poden permetre’s un altre tipus de manifestació que les que reclamen treball.

En un altre sentit més tecnològic aquesta notícia ens demostra que el sector de les NNTT no sempre és sinònim d’esplendor i condicions envejables. En els últims anys s’està demostrant que els mateixos vicis que trobem a les indústries tradicionals s’estan extrapolant en aquest sector. Casos com l’alemany o l’encara més sonat a Foxconn demostren que els drets laborals van per un camí i la indústria per un altre-

Per Tecnonews / ACPG – Redacció