Amazon també intentarà connectar tot el planeta

Encara que va començar com un repartidor de llibres per internet, Amazon s’ha convertit, com en altres casos de la indústria, en una companyia que va molt més enllà del seu primer propòsit. Ja no sorprèn la nova aventura comercial en la qual s’ha imbricat l’empresa dirigida per Jeff Bezos.

Es tracta res menys que d’un projecte espacial anomenat Projecte Kuiper que pretén llançar a l’espai 3.236 satèl·lits que tenen per objectiu que tota la població mundial o gairebé tota pugui accedir a internet.

Segons ha explicat l’agència de notícies Reuters, Amazon pretén que els seus satèl·lits donin cobertura al 95% del globus i per a aconseguir-lo la inversió serà milionària.

El projecte ja ha estat presentat a la Comissió Federal de Comunicacions estatunidenca i pel que sembla, constarà de 784 satèl·lits a 590 quilòmetres d’altura, 1.296 a 610 i 1.156 a 640 quilòmetres. En un comunicat llançat per la pròpia empresa el projecte “proporcionarà connexió de baixa latència i gran velocitat a les comunitats que estan desateses al voltant del món”. Així mateix, Amazon ha explicat que aquest projecte no es concretarà en pocs anys perquè es tracta d’una iniciativa de llarg recorregut de gran magnitud. D’altra banda, l’empresa ha explicat que els seus satèl·lits no interferiran als que ja es troben en orbita.

Cal destacar que aquest projecte no és res nou. Moltes altres empreses com Google o Facebook ja ho han intentat en altres ocasions.