amalia vinyes

Amàlia Vinyes-Càndido Carrera al volant del Ford Fiesta R2 preparat per RMC Motorsport van completar la seva primera participació en el Ralli do Cocido en una excel·lent 16ª posició de la classificació absoluta (8º lloc de la Divisió 10). Amàlia va arribar a Lalín (Pontevedra) amb molts dubtes, no coneixia el Ford, no havia corregut amb Cándido, l’escenari tampoc el coneixia… Ha estat un inici des de 0 saldat amb èxit.

Sens dubte aquest és un gran ral·li, totes les especials tenen alguna cosa que les fa atractives, he gaudit molt i per poc que pugui repetiré en el Ralli do Cocido.

Tal com preferia Amàlia, la climatologia va respectar als presents a les cunetes de les especials properes a Lalín i el ral·li es va disputar amb l’asfalt sec i un ambient assolellat encara que fred, a causa del vent molt humit que va bufar durant les dues jornades de competició, en ocasions de manera molt intensa.

Una vegada acabats els reconeixements de les especials, Amàlia era conscient que el seu primer test al volant del Fiesta R2 no seria precisament un passeig, aquesta era la seva opinió: “Les especials són molt xules però complicades. Els canvis de ritme són constants i a més les traçades estan molt brutes. Les sensacions amb Càndido Carrera, fent notes, han estat molt bones, té molta experiència i coneix el ral·li, un detall que ha estat de gran ajuda per afrontar la prova amb més confiança”.

Per fi, a primera hora de la tarda (13h00) de la primera jornada (dia 20) del ral·li, va arribar el moment en què Amàlia es va poder asseure al volant del Ford Fiesta R2 i fer els primers quilòmetres per començar a treballar en la posada a punt d’una mecànica que inicialment era totalment neutra. De retorn al parc d’assistència Amalia es mostrava molt contenta amb les prestacions del Ford: “La meva primera valoració és que pot ser molt divertit una vegada el coneixes a fons. Per demanar una mica més, m’agradaria que tingués més potència però, també és cert que, per començar a barallar-me amb especialistes d’un món tan diferent al que estic acostumada ja està bé”. Amàlia va tancar aquesta primera jornada amb la disputa de la primera cronometrada de la prova inicial del campionat gallec, una super especial d’1,700 km, pels carrers de Lalín. Sens dubte, una especial molt delicada, amb molts viratges i en la qual no era aconsellable arriscar. Segons Amàlia: “Es podia perdre molt temps i fins i tot haver de deixar el ral·li, com qui diu, abans d’iniciar-lo”.

Vinyes-Carrera van iniciar les seccions dures de la prova mentalitzats que l’objectiu principal era seguir treballant en la posada a punt de la mecànica. Malgrat tot l’esperit competitiu d’Amàlia li va fer plantejar un ral·li en línia ascendent i anar millorant els cronos a mesura que la confiança anava creixent tant en el Ford com en el traçat.

Després de les seccions matinals en les quals es feien dues passades per Oseira (12,000 km), O Couto ( 9,800 km) i Silleda (8,000 km), Amàlia ocupava la 22ª posició de la classificació absoluta (10ª de la divisió 10).

Malgrat el bon resultat parcial aconseguit en aquesta primera part del ral·li, Vinyes-Carrera van haver de superar una situació complicada en la segona passada per O Couto. D’aquesta manera ho explicava Amàlia: “He frenat una mica tard i m’he sortit quedant en una situació delicada. Hem tingut sort que un grup d’espectadors ens han ajudat a sortir del lio en que ens aviam posat. Si no haguéssim tingut la seva ajuda el ral·li s’hagués acabat per a nosaltres. A nivell mecànic solament hem perdut el frontal davanter, l’hem trobat en arribar a l’assistència”.

En les seccions finals del Cocido 2015, els participants que seguien en competició havien de superar, en dues ocasions cadascuna: Saborida (12,600 km), Rodeiro (9,350 km) i Vila de Cruces (10,600 km). En aquesta fase final, el repte a superar era la disputa d’una especial de nit: “Veurem si sóc capaç de competir al mateix nivell de nit. Al penúltim tram la llum estarà potser pitjor (fosquejar)”, comentava Amàlia abans d’iniciar la recta final del ral·li.
No va haver-hi sorpreses i tot es va desenvolupar amb normalitat. Vinyes-Carrera van confirmar la seva posició en el Top 20 i van completar un excel·lent test amb una mecànica que desconeixien.

Per al nou tàndem del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt, el proper repte que hauran d’afrontar tindrà una dificultat superior en un escenari totalment diferent al de la prova organitzada per l’Escuderia Deza-Lalín. A mitjans del proper mes d’Abril, concretament del 17 al 21, es desplaçaran a Las Palmas de Gran Canaria per disputar el seu primer ral·li Illes Canàries, segona prova del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2015.  

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada