Amàlia Vinyes-Marc Carol dominen amb claredat la Divisió 2

Un triomf absolut i una tercera plaça també en el podi absolut, a les carreres disputades, va ser el balanç que van aconseguir Amàlia Vinyes-Marc Carol (Seat Leon – Baporo Motorsport) en el quart meeting de la Copa d’Espanya de Resistència (CER) disputat en el circuit del Jarama.

Cal destacar que, Amàlia i Marc en la segona de les carreres, en la qual van pujar al tercer graó del podi scratch, també van ser els guanyadors de la Divisió 2 (D2). Amb aquests resultats, Amàlia àmplia el seu avantatge al capdavant de les classificacions de l’esmentada Copa, tant de Classe 1 com de D2.

Els entrenaments lliures (60’+60’), els pilots andorrans es van concentrar a provar diferents canvis que es van fer en el seu Seat León durant el període de temps en què el CER ha estat “tancat” per vacances. És evident que tant Amàlia com Marc han aprofitat aquestes voltes que es disputen sense pressió per recuperar sensacions tant de la pista com al volant del León

La situació canvia de manera radical en els entrenaments oficials (20’+20’). Marc Carol va disputar la primera de les mànigues i va aconseguir el segon millor registre de la D2 (4rt de classe 1) a 3 dècime del pilot rus Valeri Zhuraviev.

Per la seva banda Amàlia en la següent màniga, va aconseguir la mateixa posició dins de la Classe 1, mentre que es va situar en la 3er lloc de la D2. Al final d’aquesta primera jornada de competició els pilots de Baporo Motrosport donaven per bons els registres i posicions aconseguides i se centraven, al costat dels seus tècnics, a preparar l’estratègia de carrera: “En ambdues mànigues estarem en les posicions davanteres de la graella de sortida i això cal aprofitar-ho. A més en la primera primera carrera tenim un handicap molt favorable, és a dir que hem de sortir a per el triomf”. Aquestes eren las paraules d’Amàlia al final dels entrenaments oficials, a més afegia que molt probablement farien un canvi en la la sortida, és a dir Marc que hauria d’iniciar la primera carrera faria la sortida en la segona i a l’inrevés.

Les carreres (48’ i 48’ + 1v respectivament), van sortir tal com és van planificar en el box. En la sortida de la inicial de diumenge (dia 15) , Amàlia es va veure sorpresa per un rival i va passar a ocupar la cinquena plaça. En aquest lloc es va mantenir durant tot el seu relleu sempre controlant que els rivals que la precedien no s’escapessin. Marc, en iniciar el seu relleu, va veure com les distàncies es reduïen degut al handicap i al seu bon ritme. Es va poder situar-se a la primera plaça del grup de competidors. En la part final de la prova va sortir el cotxe de seguretat però, en aquesta ocasió no va suposar cap contratemps per Vinyes-Carol.

La segona carrera es va iniciar amb una espectacular sortida de Carol, que es va situar a la segona plaça del grup de participants. La prova es va desenvolupar sense incidents dignes d’esment. Com queda dit, Amàlia va creuar la línia d’arribada com a millor equip de la D2 i solament a 3” del segon lloc.

“Ha estat un cap de setmana molt positiu per a nosaltres, després de sacrificar una mica el meeting de Xerès, el passat mes de juny, aquí en el Jarama tot ha sortit segons l’havíem preparat. Falten solament quatre carreres (dos meeting) per tancar el campionat i és evident, que cal puntuar sempre per mantenir les aspiracions als diferents títols”. Així s’expressava Amàlia en deixar el Jarama amb el liderat reforçat d’un CER 2013 que afronta la seva recta final.

El penúltim meeting d’aquest CER 2013 es disputarà en el Circuit de la Comunitat Valenciana els propers dies 12 i 13 d’Octubre. En aquelles dates, al volant del Seat León preparat per Baporo Motorsport, hi seran Amália i Joan Vinyes.

(Text i foto: Fotoesport)