Amàlia Vinyes i Gerard de la Casa debuten amb èxit a Motorland

amalia-vinyes

Amàlia Vinyes-Gerard de la Casa (Seat León Racer – Baporo Motorsport) es van situar en el tercer calaix del podi de la Divisió 3 (D3) dels 500 KM Alcanyís disputats en les instal·lacions del circuit de Motorland, després d’un final molt ajustat per darrere dels dominadors de la prova Jordi Gené-Christian Kientniewski-Àlex Crivillé.

La prova es va disputar amb la pluja com a gran protagonista en la primera meitat de la carrera. No hi ha cap dubte que els pilots andorrans es van trobar amb l’escenari menys desitjat per al dia del seu debut compartint el volant del Seat León Racer preparat per Baporo Motorsport.

La trentena d’equips que van acudir al paddock de l’escenari aragonès van haver de suportar, durant els dos dies de competició, una climatologia molt variable. Des del sol i bona temperatura durant els entrenaments lliures de la primera jornada fins a la intensa pluja que va caure després de donar-los la sortida (dissabte dia 26 a les 14.45 hores) passant per la boira de les primeres hores d’aquest segon dia a Motorland. Mantenir el cotxe en pista de vegades resultava difícil.

En els entrenaments lliures, Gerard va aprofitar per fer els seus primers quilòmetres al volant del León Racer en una pista que tampoc coneixia. En finalitzar quedava clar que aquest primer contacte no havia estat fàcil per a Gerard: “No hi ha dubte, el traçat és molt variat i té llocs que resulta complicat escollir la traçada correcta. Cal tenir en compte a més que rodem en grup i que els rivals piloten mecàniques de prestacions variades. Quant al León també té les seves coses però crec que a força de fer quilòmetres anirem agafant confiança i tot sortirà de manera més senzilla”.

Els entrenaments oficials es van disputar amb mala visibilitat (boira), Vinyes-De la Casa van marcar un millor crono de 2’15”671 que els va situar entre els millors de la D3 i en la tercera línia de la graella de sortida. Per Amàlia, aquest primer contacte amb el crono va resultar positiu: “Estem entre els de davant i això sempre és positiu, a part que en una carrera de 4 hores no és tan decisiu com pot ser en una prova que es decideix en poques voltes. Intentarem fer una bona sortida i mantenir distàncies amb els rivals”.

La carrera, no va tenir l’inici desitjat pro Amàlia. Un toc en la sortida i els habituals avançaments de les primeres voltes van fer que perdés contacte amb els més ràpids de la categoria. A la primera hora de carrera estaven situats en la quarta posició de la D3 però era evident que la lluita pel podi era factible. Va quedar demostrat en la continuació, després de dues hores eren segons.

Gerard va prendre el relleu i va mantenir de manera regular el ritme, va seguir a la segona plaça en el pas de la tercera hora, però en l’últim canvi van ser superats per Sicart-Carbó-De los Milagros, quedant de manera definitiva en una excel·lent tercera posició.

Amàlia, que pilotava el León al moment en que pluja queia amb més força, va comentar d’aquesta manera les seves impressions: 2A l’inici el de sempre, si aconsegueixes una sortida neta, te’n vas amb els més ràpids i si no toca lluitar per superar a rivals que acostumen a tenir un ritme inferior. Va haver-hi moments que en la pista hi havia molta aigua el cotxe marxava i controlar-ho no era fàcil. Malgrat tot molt contenta amb la carrera, ho he passat molt bé i a més hem acabat en el podi. Una excel·lent fi de temporada”.

Gerard també es mostrava molt satisfet abans del lliurament de premis i no dubtava a afirmar: “No m’ho esperava, he intentat mantenir un ritme regular i sobretot no cometre errors que ens poguessin deixar fora de la carrera. L’escenari no era el millor per a un debut però la veritat és que estic satisfet tant pel resultat com per la manera que s’han desenvolupat els dos dies a Alcanyís. Una excel·lent experiència”.

D’aquesta manera Amàlia Vinyes i Gerard de la Casa tanquen la temporada que podríem denominar normal. A partir d’ara, mentre Gerard començarà a treballar en la seva participació en les proves sobre gel del circuit Andorra, Amàlia no té res in-ment per al futur més inmediat.

(Text i foto: Fotoesport)