Amàlia Vinyes guanya la segona carrera del CER, a Valencia

amalia-vinyesAmàlia Vinyes (Seat León – Baporo Motorsport) va arrodonir un excel·lent cap de setmana en el Circuit de la Comunitat Valenciana, en la disputa del penúltim meeting del Campionat d’Espanya de Resistència (CER)  2016.

La pilot andorrana va aconseguir el triomf de la seva divisió (TCR) en la carrera que va tancar l’esmentat meeting, mentre que a la primera va aconseguir una meritòria 4a posició.
Cal destacar a més, que el crono aconseguit en la segona sèrie qualificativa (1’42”867) va ser el millor d’aquesta sèrie i el segon millor crono entre tots els aconseguits pels participants de la TCR.

A les dues mànegues d’entrenaments lliures (50’), Amàlia tenia l’objectiu habitual en aquesta fase inicial del cap de setmana, és a dir, recordar els punts complicats de la pista, estat de l’asfalt, rodar material per a la prova, … Però a més era important comprovar que les modificacions fetes pels tècnics de Baporo Motorsport en la mecànica del seu vehicle donaven el resultat esperat. Al final tot OK per quan arribes el moment en què els cronòmetres comencessin a funcionar.

En córrer en solitari, la pilot andorrana va disputar les dues mànigues d’entrenaments oficials (25’). En la primera va aconseguir la tercera plaça entre els TCR amb un registre de 1’43”253.
Seguint la seva línia habitual d’autocrítica, donava per fet que podia rebaixar aquest crono i ho va aconseguir en la màniga següent, rebaixant més de 3 dècimes el seu temps va  aconseguir la pole-position de la categoria.
Abans d’iniciar la primera carrera, Amàlia feia aquest comentari: “Estic molt satisfeta sobretot per la pole aconseguida en la segona màniga. No hi ha dubte, que fins ara tot està resultant molt positiu, anem a veure si ho podem confirmar a les carreres”.

La carrera inicial (48’ + 1 v.) no va tenir el desenllaç desitjat per Amàlia. Ella mateixa la definia com una carrera de bojos: “Vaig estar rodant a la segona plaça i crec que hagués pogut estar en el podi al final. Però un toc amb un rival amb posterior sortida a la grava em va obligar a remuntar posicions, però em va faltar alguna volta per arribar fins als llocs capdavanters. La part positiva d’aquesta quarta plaça era que no tenia handicap acumulat per a la següent carrera”.

La segona carrera (48’ + 1 v.) sí que es va desenvolupar segons el guió previst. Amàlia va sortir bé, i a pesar de tenir alguns moments de tensió, els GT se li van agrupar pel davant, els va poder superar i es va llançar de manera decidida cap el triomf: “Ha estat una carrera rodona, tot ha sortit com havíem preparat i estic molt contenta per aquest triomf. A pesar que aquest any el campionat no està al meu abast sempre és bonic pujar a l’esglaó més alt del podi a les proves parcials”.

La propera cita del Campionat d’Espanya de Resistència (CER) es disputarà en un dels circuits més complicats del calendari, en concret el circuit del Jarama (Madrid). La prova es disputarà els dies 15 i 16 d’Octubre.

Text i foto: Fotoesport