amalia-vinyesAmàlia Vinyes (Seat León – Baporo Motorsport) va pujar al segon calaix del podi de la classe TCR del Circuit del Jarama en la carrera de 2 hores més 1 volta que tancava el Campionat d’Espanya de Resistència (CER) 2016.
Com ha comentat en diverses ocasions Amàlia, aquesta temporada no ha pogut disputar de manera regular el CER i no ha tingut opció de lluitar per un títol que ha aconseguit en tres ocasions. Malgrat tot, els resultats parcials aconseguits a la recta final de temporada han estat espectaculars.

L’últim meeting del certamen espanyol de resistència es va iniciar amb núvols en el cel i una amenaça, de vegades semblava imminent, de pluja. Una pluja que durant les jornades prèvies havia caigut de manera abundant en l’escenari de la competició.
Aquesta vegada, el risc es va diluir i el divendres ja va lluir de manera tímida un sol que durant la jornada següent va estar present de manera permanent en el circuit madrileny.

En les dues mànigues d’entrenaments lliures (50’), Amàlia va estar pendent, sobretot, de la dificultat que amaga un circuit amb un traçat de l’antiga escola, com és el cas del Jarama. Després de molt temps sense competir en aquesta pista era imprescindible un període de readaptació, d’aquesta manera ho comentava Amàlia abans de sortir per primera vegada a la pista: “Feia més de dos anys que no competia en aquest traçat i això es nota. Durant les dues mànigues hem rodat amb pneumàtics usats, així doncs els cronos han quedat en segon pla. En la segona màniga també amb rodes velles he millorat de manera notable i això m’ha donat confiança de cara a la jornada de demà”.

En les dues mànigues d’entrenaments oficials (15’), Amàlia va confirmar els seus comentaris del dia anterior, va estar entre els més ràpids, en concret en la 3a i 4a posició respectivament, prop dels rivals que la precedien. Malgrat tot, es mostrava crítica amb els cronos que havia aconseguit, en la seva opinió hagués pogut millorar. “Crec que algunes dècimes hagués pogut rebaixar si no hagués trobat algun rival, més lent, quan estava en la meva volta ràpida. Em va obligar a variar la traçada amb la conseqüència que això va tenir en el temps final. De tota manera contenta amb el resultat i sobretot perquè he recuperat el millor feeling en un traçat sempre difícil”.
Cal destacar que després de sumar els dos cronos, Amàlia va ocupar la tercera plaça entre els TCR en la graella de sortida.

La carrera (2 hores + 1 v.), va ser molt accidentada des del mateix inici. El cotxe de seguretat (SC), va haver de sortir en diverses ocasions i això sempre dificulta la posada en pràctica dels plantejaments que fan els equips. Aquestes eren les paraules de la pilot andorrana en finalitzar la prova: “L’estratègia que havíem preparat es va complir tal com volíem. De tota manera ha estat una segona posició molt treballada en una carrera molt dura. De sortida he tingut una lluita molt bonica amb Aristi i a la recta final, quan ocupava el primer lloc entre els TCR, he intentat mantenir la posició de líder enfront de Faust (Salom) però no he pogut, ell era més ràpid”.

El CER 2016 ja és història i, en aquests moments, Amàlia està valorant la possibilitat de participar en l’última prova de la Seat León Eurocup que es disputarà en el Circuit de Barcelona – Catalunya els dies 5 i 6 de novembre.

 

Classificacions CER / Circuito del Jarama
Clase TCR

Oficials 1: 1-Font-Salom (Seat León Cup) a 1’39”258, 2.-Joan Vinyes (Seat Leon Cup), 1’39”607, 3.-Amàlia Vinyes (Seat León Cup), 1’41”291, 4.-Lepoudre-Fontes (Seat León Cup), 1’41”355, 5.-H.Arruabarrena-Aristi-Masdeu (Seat León Cup), a 22”314.

Oficials 2: 1.-Joan Vinyes (Seat Leon Cup), 1’39”681, 1-Font-Salom (Seat León Cup) a 1’39”856, 5.-H.Arruabarrena-Aristi-Masdeu (Seat León Cup), a 1’40”164, 4.-Amàlia Vinyes (Seat León Cup), 1’40”377, 5.-Lepoudre-Fontes (Seat León Cup), 1’41”834, .

Carrera 2 hores: 1.-Font-Salom (Seat León Cup) a 2h02’19”423, 2.-Amàlia Vinyes (Seat León Cup), 17”501, 3.-Joan Vinyes (Seat León Cup) a 1 v., 4.-E.Makushin-Z.Makushin (Seat León Cup) a 1 v., 5.-Carbó-Sicart (Seat León Cup) a 1 v.

Text i foto: FotoEsport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada