L’escriptor Àlvar Valls, resident a Andorra, ha iniciat una campanya de micromecenatge al portal digital TotSuma amb l’objectiu de trobar el finançament per a l’edició del seu llibre Al cap dels anys. Militància, presó i exili (1970-1998), en el qual relata la seva experiència com a militant independentista a la dècada del 1970, en què va estar enquadrat durant sis anys al Front Nacional de Catalunya i un any a l’organització militar EPOCA en qualitat d’alliberat.

El llibre, de 400 pàgines, descriu en clau autobiogràfica els convulsos anys del final del franquisme i del començament de la Transició, l’acció unitària dels partits democràtics clandestins i la lluita particular de l’independentisme, el pas de l’acció política a la lluita armada, la quotidianitat dels militants armats alliberats, la detenció i l’empresonament de l’autor i, mès tard, el seu exili de vint anys a París i a Andorra.

Escrit amb un aire de novel·la, però amb tots els personatges i les situacions reals, Al cap dels anys és una aportació a la memòria histôrica en forma d’una minuciosa crônica en la qual s’expliquen per primera vegada alguns fets i circumstàncies poc o gens divulgats que ajuden a fer conèixer la lluita d’aquells catalans i catalanes que fa 40 anys ja lluitaven per la independència.

El volum inclou dos textos introductoris a càrrec, respectivament, de Miquel Sellarès i Carles Sastre, i contè un apéndix amb una desena de retrats literaris d’antics companys de l’autor i un índex de noms citats amb mès de 500 entrades.

Segons manifesta l’autor, “Quatre dècades després del meu període de militància activa, crec que ha arribat l’hora d’explicar públicament tot allò que vaig viure en aquells anys apassionants. Ho considero una aportació testimonial imprescindible per a fer conèixer la realitat d’un sector de l’independentisme que fins avui mateix ha estat silenciat i amagat pels beneficiaris de la Transició”.

El projecte de micromecenatge, que estarà actiu des del dilluns 27 de gener fins al diumenge 9 de març a la pàgina web: http://www.totsuma.cat/1122 , es proposa recaptar un total de 3.000 euros, que es destinaran a l’edició del llibre per part d’una editorial comercial. Es preveu que aparegui a les llibreries abans de Sant Jordi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada