Àlvar Valls presenta una novel·la sobre el ‘procés’ català

El periodista i escriptor Àlvar Valls presenta el seu últim llibre, una novel·la ucrònica, titulada El dinovè protocol, centrada en el procés català cap a la independència, que descriu una realitat alternativa a partir del supòsit que el 27 d’octubre de 2017, després de la declaració d’independència feta pel Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat hagués fet efectiva la República Catalana.

S’hi narren els esdeveniments dels cinc primers dies, plens de turbulències, amb el fil conductor de la història que viuen la protagonista, Ana Labella, una periodista de televisió, i el coprotagonista, l’operador de càmera Jose Román, català d’ascendència andalusa. Una circumstància fortuïta fa que l’Ana i en Jose puguin viure les interioritats del Gabinet de Crisi Nacional, reunit en permanència al Palau de la Generalitat, on arriba tota la informació sobre la situació, es prenen decisions i es procura el compliment del “dinovè protocol”(el Protocol per a garantir des del minut zero la implantació efectiva de la República Catalana), elaborat durant l’any anterior com a complement secret als divuit informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Paral·lelament, es narra la vida personal i professional de l’Ana, el seu pas progressiu de l’hostilitat a la comprensió del procés català d’ençà que va fer-ne la primera crònica en la manifestació de juliol del 2010,i també la seva relació amb en Jose, que conforma una torturada relació de parella. Els esdeveniments d’aquests dies actuen d’accelerador perquè la protagonista prengui unes decisions que faran canviar radicalment la seva vida.

La novel·la acaba amb un desenllaç inesperat, i en un annex documental es transcriuen íntegrament els primers decrets emesos pel Govern de la República.

La presentació tindrà lloc aquest dimarts a dos quarts de vuit del vespre al cafè teatre La Fada Ignorant d’Andorra la Vella, a càrrec del periodista Andrés Luengo i del mateix autor.