Alumnes del Joan Brudieu de la Seu participen en un intercanvi cultural a Istambul

Un total de 24 alumnes de l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, acompanyats per 2 professors, han viatjat fins a Istambul per a participar demà dimarts, 23 d’abril, en el Dia de la Infància i la Sobirania Nacional que se celebra cada any a Turquia en aquesta data.

Els nois i noies urgellencs han estat convidats per departament d’espanyol de l’escola Doga Schools d’Istambul, a través de l’urgellenc resident en aquesta ciutat del Bòsfor i professor d’espanyol d’aquest centre, Carles Isern, i ha comptat amb la col·laboració del regidor d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament de la Seu, Jordi Martin, qui ha acompanyat en aquest viatge d’intercanvi cultural als joves urgellencs com a representants de Catalunya.

Els alumnes de la Seu d’Urgell, que participaran en un intercanvi cultural juntament amb d’altres estudiants vinguts de més de 36 països d’arreu del món, prendran part en diferents actuacions tradicionals basades en la dansa, la música, l’art, l’esport i el teatre.

En aquesta jornada d’intercanvi cultural i de convivència, els alumnes urgellencs ballaran sardanes, així com també el tradicional Ball Cerdà que es balla a la Seu d’Urgell per la festa major, i vestiran amb la tradicional vestimenta dels dansaires catalans, entre d’altres actuacions culturals.

Aquesta festivitat del Dia de la Infància i la Sobirania Nacional -que es va iniciar el passat dijous 18 d’abril i s’allargarà fins el pròxim divendres 26- permetrà als nois i noies de la Seu visitar la ciutat d’Istambul i conèixer els costums, els lligams, el significat de l’amistat, la germanor, així com la importància de viure en pau i els valors del poble turc.

Els alumnes urgellencs es troben instal·lats en les llars familiars dels alumnes de l’escola Doga Schools que els han acollit al llarg d’aquesta setmana.

TOTES LES NOTÍCIES