Alumnes de Mallorca participen en un intercanvi amb l’Escola Andorrana d’Encamp

Un total de 15 alumnes i 2 professors de l’IES Baltasar Porcel, de Mallorca, han participat, la darrera setmana, en un intercanvi escolar amb l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp, en el marc del projecte Les 7 claus i sa Dragonera. Durant tota la setmana, els alumnes, allotjats en famílies del principat, van poder prendre part del projecte d’intercanvi en llengua catalana que es fonamenta en el treball cooperatiu sota una metodologia activa, on l’alumne és l’element protagonista de l’acció.

El projecte té la intenció de fomentar activitats d’aprenentatge que permetin conèixer, valorar i preservar la llengua i la cultura pròpies des d’una vessant lúdica. Aquesta metodologia, que parteix dels projectes de treball, fomenta el desenvolupament de les competències bàsiques durant tot el procés, per tal d’oferir un producte final, útil i de reconeixement social. El producte final consisteix en la dramatització d’una llegenda tradicional adreçada a alumnes de primera ensenyança que inclou una cançó acompanyada de material didàctic. Des d’una vessant pedagògica, el projecte final té com a objectiu treballar quatre destreses: lingüística, estètica, tecnològica i social. A més, incideix en el desenvolupament personal i socioafectiu de les relacions interpersonals, l’equilibri personal i la inserció social (la convivència familiar externa, el grup d’iguals fora de l’entorn habitual i l’adaptabilitat a situacions i entorns culturals diferents).

Durant l’estada a Andorra, els alumnes mallorquins han realitzat diverses visites arreu del país, per conèixer la cultura i la natura pròpies d’Andorra i han participat també en diverses activitats d’oci amb les seves famílies d’acollida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.