Aquest matí els alumnes de 5è de l’escola andorrana de la Massana han anat al Comú de la Massana per  conèixer el funcionament de la jornada electoral.

Els alumnes han mostrat molt interès per totes les explicacions de la secretària general, Mònica Rogé, que ha estat l’encarregada de fer-los la visita. Rogé els ha explicat tot el procés, des de la comprovació per verificar que l’elector està al cens fins a l’elecció de la papereta i introducció al sobre, dins la cabina, i el pas de dipositar el vot dins l’urna. Els nens han volgut entrar a les cabines i comprovar com estan col·locades les paperetes de les dues candidatures que concorren als comicis i les paperetes en blanc.

Han fet desenes de preguntes, moltes d’elles relacionades amb la nul·litat dels vots: si es pot escriure, què passa si hi ha més d’una papereta, si és vàlida una papereta amb una punta doblegada…També han volgut saber si pots votar si justament fas 18 anys el dia de les eleccions, si pots votar en més d’una parròquia, si pots anar a votar al matí i a la tarda…

La idea de visitar in situ la sala on es fan les eleccions va sorgir fa mesos, en una visita que els cònsols de la Massana, David Baró i Raul Ferré, van realitzar al centre escolar. Els mestres van considerar que seria molt profitós pels nens, ja que el tema d’institucions entra dins el programa lectiu, i també per contrastar com es fan unes eleccions a l’escola, per escollir els delegats, i com es fan unes eleccions comunals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada