consell-infants-catalunyaQuatre alumnes provinents de les escoles Pau Claris i Albert Vives de la Seu d’Urgell han participat aquest dimarts en la trobada territorial dels consells d’infants locals que ha tingut lloc a Manresa. Els alumnes urgellencs hi han assistit en representació del Consell Municipal d’Infants de la Seu d’Urgell, on també hi han pres part nens i nens dels consells municipals de Santpedor, Vic, Sant Joan de Vilatorrada, Sallent, Callús, Berga i Artés.

La trobada tenia l’objectiu d’informar de la constitució properament del Consell Nacional d’Infants i Adolecents de Catalunya (CNIAC) als nens i nenes dels Consell Municipals participants.

La benvinguda a l’acte va anar a càrrec de la Directora General d’Atenció a la Infancia i l’Adolecència del Departament de Benestar i Família de la Generalitat, Mercè Santmartí. Seguidament tots els nens participants van presentar el seu Consell d’Infants i alguna de les actuacions més destacades dels seus Consells. Els nens i nenes de la Seu van explicar com funciona el Consell Municipal d’Infants i l’activitat d’apadrinament de parcs que es va iniciar el curs passat.

Després van participar en diversos tallers per treballar el concepte de participació i per començar a dissenyar com voldran que sigui el CNIAC i quins temes creuen que s’hi hauran de tractar.

La constitució del primer Consell està prevista pel dia 20 de novembre, en el marc de la celebració del 25è aniversari dels Drets de la Infància.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada