Altimir calcula que la meitat de les empreses del registre de comerç no tenen activitat

El president de la Confederació Empresarial Andorrana, Xavier Altimir, calcula que hi ha prop d’unes 3.500 empreses que figuren al registre de comerç però que en realitat no tenen activitat. Altimir recorda que tot i així haurien de presentar els comptes, però que possiblement les que no ho han fet és perquè no tenen activitat. El president de la CEA ha fet aquestes declaracions, aquest dimarts, durant la presentació de la memòria de la patronal del 2011, on ha anunciat que aquest dijous el president de Fomento del Trabajo espanyol, Joaquim Gay, participarà a la jornada de presentació de la memòria, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Prop d’unes 4.700 empreses van presentar els comptes del 2010 al Govern, però unes altres 3.400 empreses inscrites al registre no ho van fer. Segons els càlculs que fa el president de la CEA, Xavier Altimir, això es deu a què la majoria de les que no ho han fet no deuen tenir activitat. Segons Altimir, deuen ser prop de la meitat de les empreses inscrites les que realment han tancat, però apunta que tot i així haurien de presentar els comptes.

De fet, el president de la CEA es posa com a exemple a si mateix i assegura que té dues empreses sense activitat però que tot i així n’ha presentat els comptes, que encara que siguin nuls, s’han d’entregar si no s’ha donat de baixa l’empresa.

D’altra banda, en la roda de premsa d’aquest dimarts, els caps de la CEA també han fet referència a l’elevat nombre d’aturats que hi ha inscrits al Servei d’Ocupació i han defugit que els empresaris en tinguin la culpa. Altimir ha assegurat que el que no es pot pretendre és que els empresaris canviïn el perfil que necessiten per a un lloc de treball i s’adaptin al perfil que es troba en atur. Assegura que, en tot cas, la solució aniria més encaminada a formar a les persones aturades perquè compleixin amb el perfil que busquen els empresaris, i en això ha apuntat que ‘ja som conscients que hauríem d’assumir algunes despeses’.

Pel que fa a la memòria del 2011 de la CEA, Altimir n’ha recollit les dades referents al nombre d’afiliacions, i ha indicat que actualment compten amb 22 associacions sectorials afiliades, que inclouen un total de 600 empreses que engloben 12.000 treballadors del sector privat. Això significa, segons els càlculs del president de la patronal, que es representa al 35% de la massa salarial d’Andorra. Durant aquest 2011 la CEA ha rebut 28 noves afiliacions, mentre que s’han produït quatre baixes.

Per presentar aquesta memòria, aquest dijous la CEA celebrarà un acte obert a tothom, al Centre de Congressos. En aquest esdeveniment es comptarà amb el president de Fomento del Trabajo espanyol, Joaquim Gay, que oferirà una conferència titulada Transformació i noves realitats a l’economia i al món.

 

1 comentari

  1. Això té una solució molt fàcil : Totes aquelles empreses que no dipositin els comptes, no paguin la taxa d’activitat econòmica de Govern o del Comú : BAIXA IMMEDIATA DEL REGISTRE.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES