L’ocupació turística pel pont de Sant Joan s’ha situat entre el 80 i el 95 per cent a les comarques de la demarcació de Lleida, segons ha informat el Patronat de Turisme de la Diputació. L’ens estima que durant el 24, 25 i 26 de juny més de 45.000 turistes han ocupat els diversos allotjaments turístics reglats i han fet unes 120.000 pernoctacions, al marge de les segones residències. La celebració per primera vegada de la festa de les falles durant la nit de Sant Joan com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat ha estat un dels atractius principals.

Al marge de les activitats vinculades a la festa de les falles també ha destacat la participació en activitats a l’aire lliure i de natura, com els esports d’aventura i el senderisme, les visites culturals al territori o la gastronomia. El bon temps que ha fet durant tot aquest pont, llevat d’algun petit xàfec aïllat, ha permès gaudir del conjunt d’activitats arreu del territori.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, fa un balanç “altament positiu” i assenyala que les bones xifres d’ocupació han complert les previsions inicials. “Esperem poder mantenir els propers mesos el bon inici de la temporada d’estiu que ha suposat aquest pont de Sant Joan”, ha subratllat.

Els establiments d’hoteleria oberts al Pirineu han tingut una ocupació mitjana del 95 per cent, aproximadament. En el cas del turisme rural, l’ocupació ha estat del 90 per cent al conjunt de la demarcació i, finalment, el sector del càmping ha omplert les places de bungalous i un 80 per cent de places d’acampada, superant fins i tot les expectatives inicials del sector. Per la seva banda, les activitats de turisme actiu i els esports d’aventura també han comptat amb un comportament molt satisfactori durant aquest pont de Sant Joan i s’han contractat un 85 per cent dels serveis ofertats.

Activitats durant el Pont festiu

Durant la nit de Sant Joan la festa de les falles, que se celebra a molts pobles del Pirineu, i la Crema deth Haro de Les i deth Taro d’Arties, a la Val d’Aran, han registrat una gran afluència de visitants, amb xifres per sobre de les d’altres anys, fet que s’atribueix a la seva declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, el passat 2 de desembre de 2015. Ha estat la primera vegada que s’ha baixat les falles la nit de Sant Joan sota la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat, la qual cosa ha donat més visualització i difusió a la festa.

Igualment, el Patronat remarca la bona acollida que ha tingut la 25a edició de Dansàneu, el Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu, celebrat entre el 21 al 26 de juny a les localitats d’Esterri d’Àneu (centre neuràlgic), València d’Àneu, la Guingueta d’Àneu, Escaló, Isil, Espot i Sort, amb la dansa, la música i l’artesania com a eix vertebrador. El festival, complementat amb activitats gastronòmiques, enològiques, d’oci i esportives, ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Text: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada