La 23a edició d’Andoflora s’ha caracteritzat per una alta afluència, tant per les bones condicions meteorològiques -ja que només ha plogut diumenge a la tarda-com per les nombroses activitats que han atret l’atenció del públic. La plaça de les Fontetes s’ha omplert a vessar durant la desfilada de moda i pentinats, el body painting i també la cercavila hippies. A  més, avui l’ocupació de la plaça del Quart ha estat total, amb les actuacions dels Castellers d’Andorra i l’Esbart Dansaire Valls del Nord. Altres dades que indiquen l’alta afluència són la participació als tallers infantils i l’assistència a l’espectacle “El gran Sabanni”, per celebrar els deu anys del Club Piolet.

Val a dir que els organitzadors d’Andoflora han rebut ímputs molt positius del públic, pel que fa  a la varietat de parades i a les animacions, tant de Líquid Dansa, com de l’Animal Escola de Teatre o la Grossband. “Tenim molt talent al país i en aquesta edició hem demostrat que es pot fer una gran programació d’Andoflora amb els agents socials, cultural i econòmics cent per cent locals”, assegura la consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Jael Pozo, remarcant que enguany tots els expositors han estat del Principat, a més de les companyies i associacions que han participat en les activitats.

Una de les novetats ha estat que les instal·lacions urbanes florals han anat enguany a càrrec de les floristeries del país. S’han guarnit quatre punts: l’entrada de les Fontetes, la plaça del Pi, les escales de les escoles i la parada de bus del centre vila, una creació d’Artiflor, que s’ha endut el primer premi, per votació popular. Pel que fa al concurs d’aparadors, el comerç guanyador ha estat boutique Joana.

Jael Pozo ha estacat la vistositat i impacte de les creacions d’enguany, tant dels espais urbans com dels aparadors. A més dels concursos també hi ha hagut vistoses decoracions, com un cotxe guarnit de casament, cedit per Hotel Nòrdic, un dels punts on s’ha instal·lat un  photocalll, que ha tingut molt èxit, amb més de 200 participants que han penjat la seva foto al gran fotocor instal·lat a l’oficina de Turisme.

Els vint-i-tres estands han tancat la fira amb molt bones sensacions, especialment els que hi participaven per primer cop, que han marxat amb la sensació d’haver pogut donar a conèixer els seus productes. Recordem que hi ha participat parades relacionades amb la jardineria com Aqua Nova, Auró, Àngels flors, Comerç Ll2, Iuca, la Gespa, Tot Natura i Voltasol (testos amb la base cònica de Bag Disseny). També hi ha hagut estands d’alimentació com +Bo, Confitures Artesanals M Teresa, De bon gra, el Rebost del padrí, el pastador, Fred Oh, Fruits secs Francesca i Sarah-Fet a Casa. Andoflora s’ha completat amb paradetes de serveis i productes artesanals i de decoració com són Carrega’t d’energia, Côté Casa (decoració), Més que flors (complements), Mat Mum (catifes), Persianes Mazón Pocions de lluna nova (cosmètica natural), i The Quilt Corner (patchwork).

Els comerços participants s’han involucrat amb la fira oferint demostracions i degustacions, que han fet encara més lluïda aquesta 23a edició d’Andoflora.

Foto: Eduard Comellas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada