Almenys sis camions andorrans immobilitzats a Catalunya en les restriccions pel mal temps

Catalunya es prepara per rebre el gros del temporal de neu. De moment la Generalitat ha anul·lat el transport escolar aquest dimecres. Les mesures adoptades, com la restricció del transit de camions, ha afectat almenys sis vehicles andorrans. Algunes escoles han decidit anul·lar l´esquí escolar.

Tot fa preveure que les pròximes 36 hores Catalunya pot patir el temporal de neu més important de les darreres dècades. Des d’aquest dilluns a la nit i durant aquest dimarts les fortes nevades ja han generat problemes greus.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l´avís per neu a totes les comarques. Destaquem dues zones en dues franges horàries: entre el vespre d’aquest dimarts i la matinada, en què la nevada podrà afectar la zona més poblada i el matí i la tarda de dimecres a tot el vessant sud del Pirineu.

Des de mitja tarda es prohibeix el trànsit de camions, una situació que ha afectat almenys sis vehicles de transport andorrans que es troben immobilitzats a Montblanc, el Bruc i punts de Barcelona.

En tot cas, des de l´Associació de transportistes de mercaderies asseguren que es troben en zones segures, en àrees de servei. La Generalitat demana que no s´utilitzin vehicles particulars si no és del tot necessari. A Andorra, tot i que Govern no ha suspès l´esquí escolar, alguns centres educatius han decidit anul·lar-lo ateses les previsions que anuncien nevades molt intenses per aquest dimecres a tot el territori i que aniran pujant de cota durant la jornada.

Des de l´agència de Mobilitat s´està fent un seguiment de la situació i també s´incideix en la recomanació d´evitar desplaçaments en direcció sud.