Almansa, una pista trampa, però, el BC Andorra tira de solera i guanya (75-82)

El BC Andorra en l'escalfament previ al partit davant l'Almansa
El BC Andorra en l’escalfament previ al partit davant l’Almansa (BC Andorra)

El d’aquest dimarts, 20 de desembre, possiblement, ha estat dels partits més discrets del BC Andorra, que no vol dir dolent. Entre altres coses s’ha de destacar l’endollat que s’ha mostrat l’Almansa durant tot l’enfrontament. Tant en defensa, com en el llançament exterior, els locals han estat molt competitius i li han complicat, molt, la vida als de Natxo Lezcano. Al final, que és el que compta, nova victòria 75 a 82, i se segueix mantenint el liderat. A tenir en consideració, avui, el potent Palència, ha pogut guanyar al darrer segon, gràcies a un triple, a la pista del cuer. En aquesta categoria s’està demostrant que ningú regala res. I, a l’Estudiantes, també li ha anat ben just. De la seva banda, el Lleida ha guanyat i el Burgos ha perdut.

Les fases del partit
El primer quart ha estat la confirmació que a la LEB Or no hi ha compromís fàcil. Hi ha hagut alternances en el marcador i, no ha estat fins al darrer minut d’aquest període que els del Principat han pogut distanciar-se a 8 punts de diferència, amb un 17 a 25. Quasi sobre la botzina, i quan quedaven un parell de segons els àrbitres han xiulat una antiesportiva sobre Dos Anjos. Això ha permès finalitzar el primer quart amb aquesta diferència. Com a dada, l’Almansa ha advertit que en el tir exterior és un perill.

El segon quart no ha començat massa bé per al BC Andorra amb un conjunt local que perforava la cistella andorrana a base de triples i, això, volia dir escurçar distàncies. Un pavelló petit i un públic, encara que no massa nombrós, però sí molt sorollós, estimulava l’Almansa que s’anava fent gran. I, sigui dit de pas, en defensa, jugant al límit amb permissivitat arbitral. D’aquesta manera, de tres en tres i amb una defensa contundent, a uns dos minuts de la fi d’aquest període, els d’Albacete feien un parcial que els permetia posar-se al davant (41-39). Una altra dada preocupant, el BC Andorra rebia 28 punts en aquest quart (el segon), per a finalitzar amb un 45 a 43 (-2).

Arribats al descans, tot i ser només 2 punts de desavantatge, el neguit planava sobre l’aficionat andorrà, Més encara després dels extraordinaris partits exhibits pels de Natxo Lezcano davant de formacions com el Valladolid. Què depararia el tercer quart? Doncs, més igualtat. I un Almansa que ha continuat amb una defensa de ferro i “finet” des dels 6,75. Tot i això, el BC Andorra, tirant de serenitat, ha aconseguit marxar al final del tercer quart amb un favorable 53 a 63 (+10). Però, els tricolors estaven avisats, els locals anaven a per totes.

El darrer quart ha començat d’una forma un tant perillosa, perdent massa pilotes els de Natxo Lezcano quan tenien a tocar la possibilitat d’allunyar-se en el lluminós. En definitiva, a patir tocava i això que els del Principat han tingut un +12. Les diferències es mantenien entre 8 i 10 punts i, no es podia fallar, i més quan arribaven notícies que en altres pistes hi havia rivals directes que anaven perdent. No obstant, els d’Albacete no es rendien i es posaven a 5 punts. A les acaballes, el BC Andorra no ha fallat i ha sabut mantenir les petites diferències que ostentava amb un destacat Rafa Luz. Feia una bona defensa i anotava punts. Al final, un ajustat 75 a 82 que resumeix el que ha estat el matx. El liderat de la LEB Or, seguirà al Principat.