El Museu d’Arquitectura i Urbanisme d’Almacelles acollirà demà dissabte la IX trobada de centres d’estudis de Lleida, la Franja, Aran i Andorra, organitzada pel Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i per la Coordinadora dels Centres d’Estudi de Parla Catalana (CCEPC). En total hi participaran vint centres dels quatre territoris, que sumaran una cinquantena d’estudiosos del món local i comarcal. Aquesta trobada pretén oferir als participants un marc idoni per a compartir i debatre idees, experiències i projectes, i en alguns casos, per tirar endavant projectes conjunts.

La trobada començarà a dos quarts de deu del matí amb la conferència: “La transparència que ens interessa. Transparència a les entitats i beneficis que comporta sobre les obligacions legals”, que anirà a càrrec de Pedro Molina (UAB, Projecte TransparEnt). Posteriorment, en l’apartat Compartim experiències seran els centres d’estudis els qui mostraran els seus projectes, en aquest cas: “Descobrir el Segrià. El patrimoni com a recurs pedagògic per a mestres i professors”, que anirà càrrec d’Eduard Trepat (Centre d’Estudis Comarcals del Segrià). Seguidament, hi haurà la presentació del Centre d’Estudis Segarrencs i, més tard, el Centre d’Estudis de les Garrigues explicarà la seva experiència com a nou membre de l’Observatori de Patrimoni Etnològic i Immaterial. En destaca entre les xerrades programades la taula rodona, “Cooperació salvant les fronteres”, que tindrà lloc a les 12.45 hores, amb la participació de centres d’estudis de la Franja, Andorra i Aran i la moderació de Viqui Almuni, presidenta del Centre d’Estudis Seniencs  i membre de la Trobada d’Entitats de l’Antiga Diòcesi de Tortosa.

La jornada es tancarà amb la presentació dels projectes de la CCEPC i de l’IRMU. Després de dinar, els assistents a la jornada podran gaudir d’una visita guiada al Museu d’Arquitectura i Urbanisme d’Almacelles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada