Alliberades més d’un centenar de perdius xerra procedents del centre de cria

El director del Cos de Banders, Ferran Teixidó, i el cònsol de Sant Julià, Josep Majoral, alliberant perdius xerra
El director del Cos de Banders, Ferran Teixidó, i el cònsol major de Sant Julià de Lòra, Josep Majoral, alliberant perdius xerra. Foto: SFG

En l’alliberament també hi ha pres part el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. En les darreres setmanes també s’han alliberat prop de 120 perdius xerra autòctones arreu del país a Canillo, Sant Julià de Lòria i la Vall del Madriu. En les properes setmanes també s’alliberarà la perdiu a Ordino i altres indrets d’arreu del Principat.

Rossell ha destacat que l’alliberament de les perdius ha estat fruit d’una gran tasca prèvia que es va iniciar el 2016 amb la creació del centre de cria arran del conveni de col·laboració entre el Ministeri i la Federació Andorrana de Caça i Pesca per a la reproducció en captivitat.

Mitjançant la definició d’un programa de reproducció el centre s’ha consolidat al llarg dels anys com a un punt essencial per a la potenciació d’aquesta espècie endèmica dels Pirineus (Perdix perdix hispaniensis). A més, aquesta iniciativa també permet refermant la conservació de la biodiversitat del país ampliant també la diversitat d’espècies que es poden trobar a la natura.

[do_widget id=category-posts-pro-64]