frontEn col·laboració amb la Filmoteca de les terres de Lleida, el cineclub la Seu d’Urgell tanca el minicicle dedicat a la primera guerra mundial aquest dijous 20 de març a cinemes Guiu a les 21,30h amb la projecció de “All quiet on the western front” de Lewis Milestone (1930). La sessió serà gratuïta.

Un grup de joves amics són persuadits per un professor que els convida amb un discurs patriòtic i nacionalista a unir-se a l’exèrcit alemany en defensa del seu país. Els joves s’allisten no sabent el que els esperava. En viure l’experiència poden constatar que la guerra no és més que fam, fatiga, por, dolor i mort. Entra en joc la desil·lusió. La rancúnia, la lluita, les pors, la fam, i el poder reconèixer que la idea que tenien no era més que la il·lusió.

‘Sin novedad en el frente’ està basada en la novel·la homònima de l’escriptor alemany Erich Paul Remark. La història, narrada per un soldat que participa en la Primera Guerra Mundial, va ser molt ben rebuda entre els lectors l’any de la seva publicació (1929), però condemnada més endavant pels nazis. Va ser un dels primers objectius de la crema de llibres.

Guanyadora de dos premis Òscar 1930: al millor director i a la millor pel·lícula. Sessió introduïda i debat posterior conduït per Julio Lamaña, Gestor de coordinació de la Federació Catalana de Cineclubs i Secretari de la Federació Internacional de Cineclubs

All Quiet on the western front Lewis Milestone, EUA, 1930, BluRay, 133’, B/N, VOSE