Text PS

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís vol més informació sobre els entrebancs burocràtics que, ara mateix, posen en seriós perill el programa ‘Vacances en pau’ que organitza l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Saharauí (Adsaps) i que cada any permet passar l’estiu a Andorra a nens vinguts dels campaments de refugiats de Tindouf. La mateixa entitat ha explicat els darrers dies en declaracions a diferents mitjans de comunicació que, tret d’un canvi molt important en la situació, enguany no podrà arribar cap infant al país. El parlamentari ha tramitat una sèrie de preguntes escrites perquè Govern expliqui quins són els problemes que, ara mateix, impedeixen la celebració de la iniciativa i quines gestions ha dut a terme per intentar solucionar-los.  

En l’escrit tramitat a Sindicatura, el conseller general socialdemòcrata recorda que “des de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps) s’ha informat, en declaracions a diferents mitjans de comunicació, que enguany no es podrà realitzar el programa ‘Vacances en Pau’, que permet a nens sahrauís passar l’estiu amb famílies d’Andorra” i que “segons l’entitat, el motiu que no es pugui tirar endavant són les dificultats posades des de Govern, en demanar un passaport individual per a cada infant”. A més, posa en relleu que “el programa (…) fa molts anys que es tirava endavant i, fins fa poc, sense que hi hagués aquests problemes burocràtics”.

Per això, en primer lloc Alís demana a Govern “quins són els motius pels quals, enguany, els nens sahrauís no poden venir a Andorra, tal com havien fet en anys anteriors” i pregunta també “quines gestions ha realitzat (…) per solucionar els problemes burocràtics que impedeixen l’arribada dels infants”. A més, també vol saber si l’executiu “ha mantingut reunions (…)amb representants l’ADSPAS i de la delegació del Sàhara a Catalunya per tractar la problemàtica”. En cas de resposta afirmativa, vol saber “quines solucions han estat plantejades”.

El parlamentari del PS també demana “per què no és possible signar, tal com demanen des de l’Adsaps, un conveni amb Espanya que permeti l’arribada dels nens sahrauís”. Per últim, sol·licita a Govern si té previst “gestiona o actuacions perquè, de cara anys vinents, la situació es recondueixi i, per tant, els nens puguin tornar a venir al país” i, en cas de resposta afirmativa, demana quines serien.

Alís ha recordat que “altres anys hi havia hagut problemes però sempre s’havien pogut resoldre amb les actuacions de l’associació amb la col·laboració de Govern”, situació que, tot apunta, serà diferent ara. “Volem saber el perquè d’aquesta situació i quines actuacions s’han dut a terme per solucionar les problemàtiques que s’hagin donat i si hi ha una certa manca d’interès en la vinguda d’aquests nens”, ha indicat el conseller general socialdemòcrata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada