El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol que Govern expliqui quin és el dimensionament actual del cos de policia, després de la darrera promoció, i, sobretot, les previsions de cara al futur. El parlamentari s’interessa, entre altres, pel nombre d’efectius, per la seva distribució i remuneració i per quin pot ser el creixement de cara als anys vinents, davant dels nous reptes existents en matèria de seguretat ciutadana.

En l’escrit enviat aquesta setmana a Sindicatura, Alís demanda, en primer lloc, pels integrants actuals del cos. Així, sol·licita el “quadre detallant l’evolució del nombre d’efectius”, amb un “desglossament per anys i per categories, des de l’any 2010 i fins a l’actualitat”. També vol una “evolució de l’organigrama” amb els membres destinats a cada departament.

En segon lloc, el conseller general fa la petició de “l’evolució de la graella salarial del cos” entre 2010 i ara, amb la remuneració de cada efectiu desglossada entre salari base i complements.

El tercer bloc de demandes del parlamentari lauredià té a veure amb el dimensionament del cos. Així, vol saber si “existeixen al nostre entorn (…) recomanacions de ratis per dimensionar els serveis d’ordre i seguretat” i, si és així, “en quins s’inspira Andorra” i “amb quin rati efectiu per ciutadà (i visitants rebuts) es treballa”.

També demana si “la incorporació de la darrera promoció d’agents de policia ha permès cobrir les vacants generades (…) els darrers anys” i si “es preveu a curt termini” que hi hagi més entrades al cos. En cas afirmatiu, es demana que es faciliti “quantes places es volen cobrir i en quines categories”.

Per últim, Alís vol que Govern “especifiqui quines poden ser les necessitats futures (…) de creixement del nombre d’efectius del cos per poder assumir amb garanties les tasques encomanades” així com “les previsions” de l’executiu per donar-hi cobertura. Aquesta informació es vol amb detall “distingint per departament (…) així com en funció de les amenaces a cobrir (lluita contra el blanqueig de diners, lluita contra terrorismes, cibercriminalitat, etc..)”.

El conseller general del PS ha explicat que “ens interessa saber quines previsions té Govern en relació al dimensionament del cos”, un cop s’entén que “la darrera promoció és per cobrir les vacants que s’havien anat produint els darrers anys”. Per a Alís, és important saber quin és el creixement que es preveu del cos per donar continuïtat a la garantia del servei que ofereix, a la seguretat ciutadana”, fet que, ha recordat, és “una qüestió bàsica” i advertint que cal tenir en compte “les noves amenaces que hi pot haver a Andorra com el terrorisme, la cibercriminalitat o la lluita contra el blanqueig”.

Text PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada